A-Traktorns Hastighet

Publicerad 2021-12-01 12:34
Albin Jonsson

Det finns A-traktorer som är en vanlig bil som är spärrad i 30km/h och får bara ha en passagerare, alltså förarstol och passagerarstol, sen är det en del fler saker som ska göras för att det ska bli en A-traktor. Sen finns det även EPA-traktorer som kan gå hur fort den vill på två växlar men den får bara framföras i 30 km/h. En mopedbil får köra i 45km/h trots att de till stor del är gjorda i plast och kräver samma körkort för att framföras. Jag anser att A-traktorer borde få gå lika fort som en mopedbil.

För det första tycker jag att det är bra att höja hastigheten bland annat för att det är mycket säkrare än en mopedbil, en mopedbil är till stor del i plast, de är mycket dyrare och det ställs inga krav på besiktningen, och de krocktestas inte. Men skulle du krocka hårt med någon/något så finns det inte mycket kvar av mopedbilen. Men skulle du krocka med en A-traktor så är det mycket säkrare, eftersom den är byggd av en vanlig bil, en vanlig bil har ju då mycket starkare kaross än vad en mopedbil har.

För det andra när ungdomar med A-traktorer och Epa-traktorer åker runt så är det väldigt tråkigt att åka runt i 30kmh. Jag tycker att hastigheten borde höjas till 45k/m i timmen, då lär de sig bland annat att anpassa hastigheten efter hastighetsbegränsningar, till exempel om de åker 45 km/h så kommer det en skylt där det står 30km/h. Då får den som kör traktorn sänka farten till 30km/h, då lär de sig lite tidigare att läsa skyltar mer. För att det är inte ofta det kommer hastighetsskyltar som visar under 30 km/h.

En del människor tycker nog att ungdomar inte är tillräckligt gamla för att köra så snabbt. Men ungdomar får köra så snabbt om de kör mopedbil, eftersom den får gå 45 km/h. Så det argumentet håller inte tycker jag. Dessutom är A-traktorn mycket säkrare än mopedbilen.

För det tredje om hastigheten höjs på A-traktorerna till 45km/h så kommer säkerheten i trafiken för både andra och de som kör A-traktor att öka. När man ligger i en bilkö så är det väldigt många som gör dumma omkörningar, även om det skulle komma en mötande bil så finns det människor som väljer att göra en omkörning. Det är väldigt farligt för den som kör om, för den mötande bilen och A-traktorn som blir omkörd och alla andra som befinner sig i närheten.

Avslutningsvis vill jag säga att jag tycker att A-traktorns hastighet ska höjas till 45 km/h i stället för 30 km/h, hastigheten på mopedbilen är 45 km/h och då tycker jag att A-traktorn ska få gå i alla fall lika snabbt. Eftersom det är samma körkort på mopedbilen som på A-traktorn så får ungdomarna redan köra 45km/h om de väljer att köra en mopedbil, så att de inte är tillräckligt mogna för att köra 45km/h stämmer inte. Sen är A-traktorn mycket säkrare då den är byggd av en bil. Trafiken blir också mycket säkrare då det blir mindre dumma omkörningar som kan orsaka olyckor.

Källor: (1) Transportstyrelsen
Skribent
Fotograf
Research

Dela

Elevartikel

Aya Najib
14 jan
Elevartikel
Ichigo121212/Pixabay
13 jan
Elevartikel
Pexels.com
22 dec
Elevartikel
21 dec
Elevartikel
Cornelia Saidi
20 dec
Elevartikel
17 dec
Elevartikel
Nils Clase
17 dec
Elevartikel
17 dec
Elevartikel
17 dec
Elevartikel
16 dec
Elevartikel
16 dec
Elevartikel
by U. S. Fish and Wildlife Service
16 dec
Elevartikel
15 dec
Elevartikel
"Yngeredsfors, vattenkraftverk i Ätran." by Fotograf okänd, / Järnvägsmuseet is marked with CC PDM 1.0
15 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
Axel Harkén
14 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
"Grand Theft Auto IV - Stylized (3)" by William Hook is licensed under CC BY-SA 2.0
14 dec
Elevartikel
Linus Granat
14 dec
Elevartikel
Erik Backman
14 dec
Elevartikel

Redaktionen

21 dec
Professional
25 okt
Professional
13 okt
Professional
24 sep
Professional
05 jul
Professional

Mobilestories Poll