Lönekonsulten som följde sin dröm

Publicerad 2018-04-10 17:45

Linda startade eget företag för snart 3 år sedan som lönekonsult. Hon har jobbat som lönekonsult i lite mer än 20 år. Men hur kom det sig egentligen att hon började att jobba med löner?

 

Under några dagar nu har jag intervjuat 43 åriga Linda Englund ifrån Stockholm. Hon bor i ett mysigt radhus i Skogås tillsammans med sin man Tony, sonen Sebastian, dottern Hannah och även katten Ester Englund. Under tiden jag intervjuat Linda har jag fått reda på en massa spännande saker om henne, det har varit mycket intressant och roligt! 

Lindas jobb är väldigt socialt så att vara lönekonsult innebär att man kommer i kontakt med väldigt mycket människor dagligen vilket hon tycker är väldigt roligt. Jobbet kan vara väldigt klurigt och innehåller en del utredningar och avstämningar bl.a, vilket intresserar henne mycket. 

Privat

– Det är så kul att jag kan få folk glada när de innan kommit till mig skitförbannade för att dem inte riktigt har förstått vad allting innebär, säger Linda med ett stort leende på läpparna. 

Men den stora frågan är ju hur tufft kan ett sånt här jobb vara, tar det mycket på krafterna? Enligt Linda tyckte hon att det är tuffare att vara anställd, nu kan hon istället påverka hennes arbetssituation på ett helt annat sätt. 

– Men det viktigaste av allt är ju att hålla sin deadline, det är oerhört viktigt att allt blir rätt, säger hon medan hon tar en sipp ur det svarta morgonkaffet. 

En helt vanlig dag för Linda kan variera från dag till dag, ibland får man omprioritera sina planer om något annat hamnat emellan. Men som sagt var det här med deadlinen är riktigt, riktigt viktigt. Man ska ha in löneunderlag, avvikelser, frånvaro, utlägg, reseräkningar med mera, så det är en del att fixa till helt enkelt. 

Hur många timmar per dag jobbar du på ett ungefär?

– Jo, jag jobbar ungefär 8 timmar per dag. Och siktar på att vara på jobbet vid 8 tiden så att jag kan komma hem tidigare, säger Linda och tittar ut genom fönstret och kollar på snöflingorna. 

Just nu har Linda uppdrag på Hötorget så det är där hon jobbar och det tar ungefär 45 minuter att ta sig dit. Men det beror på hur tågen och bussarna tajmar men på ett ungefär tar det 45 minuter. 

Någonting som är jätteviktigt är att känna sig trygg och ha bra magkänsla på sin arbetsplats vilket Linda känner att hon har! Hon har trivts bra på alla sina uppdrag som hon haft vilket är jättebra och jättekul att höra! 

– Jag skulle säga att jag har mitt drömjobb, jag gör verkligen det jag vill och följer mina drömmar, säger hon glatt och tar en bit av sin chokladkaka.

Om du är ute efter ett socialt jobb som man kommer i kontakt med mycket människor i kan Linda verkligen tipsa att jobba inom löner, både för att det är väldigt kul och så behövs det flera lönekonsulter. Hon gick på Kärrtorps gymnasium, där hon gick en ekonomisk linje och senare på företagsekonomiska institutet där hon läste kurser. Som hon känner just nu kommer hon inte att byta jobb i framtiden, men uppdrag byter hon efter hon är klar med det tidigare uppdraget! 

Efter många vändor ner till 7 eleven med påfyllningar av kaffet och jakten på de frasiga chokladkakorna som är så svåra att få tag i, är detta tyvärr avslutet. 

Dessa fina dagar då jag intervjuat Linda får mig verkligen att förstå att hon passar till detta yrke och det är så kul att hon verkligen följer sina drömmar! 

 

Källor: (1) Linda Englund
Skribent

Dela

Elevartikel

Hodon Dahir
26 jun
Elevartikel
15 jun
Elevartikel
29 maj
Elevartikel
Privat
19 maj
Elevartikel
.
16 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
Okänd.
07 maj
Elevartikel
04 maj
Elevartikel
04 maj
Elevartikel
28 apr
Elevartikel
Wilma Olsson
27 apr
Elevartikel
21 apr
Elevartikel
16 apr
Elevartikel
16 apr
Elevartikel

Redaktionen

17 okt
Professional
05 maj
Professional
20 mar
Professional
26 jan
Professional
26 jan
Professional