Waist trainers, funkar de verkligen?

Publicerad 2019-05-23 07:27
från pixabay

När du skrollar igenom ditt flöde på instagram har du säkert sett någon göra reklam waist trainers någon gång. Du kanske ser en influencer du har följt och sett upp till länge göra reklam för waist trainers. Du ser hur smala och fina alla tjejerna på instagram är och du börjar undra om du kanske skulle köpa dig en sån där waist trainers. Men du hade bara slösat dina pengar.

Till alla er som inte vet vad en waist trainer är, det än slags korsett som ska sättas runt midjan när du tränar för att för att uppnå en kurvig figur. Det uppmanas även att man har på den 3-7 timmar varje dag för att uppnå bästa möjliga resultat. Vissa sidor hävdar även att man ska sova med Waist trainern på. Waist trainer reklameras ofta på instagram av fitness influencers och därför når reklamen många unga tjejer. Unga tjejer som kanske redan har komplex över sin kropp och dagligen proppas med bilder på fina tjejer från instagram med det perfekta livet. Det är inte bara det att Waist trainers kan påverka kroppssynen hos många tjejer, utan den kan rent ut sagt vara skadlig för din hälsa. Jag har läst om många som bara använder den lite då och då för att stoppa in hullet och det är fullkomligt ofarligt. Men det är när man använder den i långa perioder som bisvärmen kan komma fram, den kan till och med ge motsatta resultat. Enligt läkare Johan Armfelt kan en långvarig användning av korsetten resultera till att musklerna runt mage och rygg försämras eftersom att de hela tiden stöts upp av någonting annat, produkten kan dessutom riskera att skada organ i kroppen. Johan tvekar ävens skarpt att en långvarig användning av korsetten kommer att kunna ge goda resultat eftersom att man inte kan trycka bort fett, utan man måste träna och ändra sin kost för att få ner midjemåttet.

Jag tror ändå att dom flesta köpare förstår att waist trainers kan vara skadligt för deras hälsa men att dom flesta väljer att bortser från detta eftersom dom försöker att hitta enklast möjliga sätt att uppnå de “kroppsliga idealet”. Det utnyttjar säljaren till sin fördel. Man utnyttjar att onaturliga kurvor har blivit trendigt igen och att människor är desperata till att bli som alla influencers och kändisar på instagram. Genom att kändisar som har de “perfekta livet” reklamera waist trainern kopplas en onaturligt kurvig kropp till ett bra liv. Det är en väldigt smart marknadsföring för waist trainers och det har gjort att säljarna har tjänat väldigt mycket pengar. Sammanfattningsvis, Vad har detta för impact på samhället? Den här produkten kan tillföra väldigt mycket till dessa onåbara kroppsidealen som finns idag, Vilket i sin tur kan sätta sig i sinnet på människor och följa med dom långa perioder i livet.

Skribent

Dela

Elevartikel

16 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
Amalia Xhabli
17 mar
Elevartikel
Stina Burman
14 mar
Elevartikel
Warner Bros
14 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
© 1994 Castle Rock Entertainment
01 mar
Elevartikel
Omid Batoori
23 feb
Elevartikel
Brook Rushton/Sony pictures
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel
IMAGO / Cinema
23 feb
Elevartikel
BILD: Paulo
13 feb
Elevartikel
30 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
22 jan
Elevartikel
Alla, gratis bild från pixabay
11 jan
Elevartikel

 

Redaktionen

15 maj
Professional
23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional