Tredje säsongen – mer spänning än någonsin

Publicerad 2023-05-09 11:45

Efter den långa väntan har tonårsdramat Outer Banks äntligen kommit tillbaka med en tredje säsong. Efter sitt genombrott våren 2020 har serien vuxit sig allt starkare genom åren, och är idag en av Netflix allra mest framgångsrika.

 

Outer Banks är en Netflix-originalserie skapad av Josh Pate, Jonas Pate och Shannon Burke. Huvudrollen, John B, spelas av amerikanen Chase Stokes. I kompisgänget ingår även karaktärerna JJ, Pope, Sarah, Kiara och Cleo, som spelas av Rudy Pankow, Jonathan Daviss, Madelyn Cline, Madison Bailey och Carlacia Grant.

I de två tidigare säsongerna har vi fått följa med huvudpersonen, John B, och hans kompisar på en skattjakt efter en stor mängd guld. Serien utspelar sig på ön Outer Banks i USA, där man antagligen tillhör ”Kooks” eller ”Pogues” beroende på vilken livsstandard man har. John B, tillsammans med hans vänner, tillhör kategorin Pogues. De bor på den fattigare delen av ön, medan den andra delen är bosatt av rika, så kallade Kooks. På jakt efter att bli rika tar sig vännerna an den svåra skattjakten efter guldet, vilket blir en resa bestående av spänning, dramatik och vänskap.

I den tredje säsongen får vi återigen följa med gänget ungdomar på en jakt, denna gång efter den ultimata guldgruvan – El Dorado. Under 10 avsnitt får vi följa deras resa på jakt efter guldet. Det som tidigare varit gängets lilla skattjakt börjar nu bli alltmer på allvar. Det blir en resa på liv eller död, och gruppen ställs inför frågan: Hur mycket är skatten värd?

Redan vid andra säsongens premiär, i juli 2021, satt jag och sträcktittade hela säsongen, och därför blev jag väldigt exalterad av att få se den tredje nu i februari. Det har varit en lång väntan sedan sista säsongen, men jag tycker absolut det var värt det. Den nya säsongen innehöll mer spänning än någonsin, men inte bara det. Serien innehåller inte endast den typiska spänningen, utan även andra viktiga ämnen. Bland annat är det mycket fokus på grupptillhörighet och relationer – på både positiva och negativa villkor. Spänningen i serien varierar dessutom mycket, beroende på vad gänget är ute efter. Ibland är de på flykt från socialen, och andra gånger är de i tjafsmål med rikemansbarnen. Det är en mycket fartfylld serie, men på en lagom nivå.

Eftersom gänget fortfarande är i tonåren finns det nog mycket vi tittare kan relatera till, även om vi inte är på någon egen skattjakt. Den ständiga frågan om grupptillhörighet är nog något flera kan relatera till. I denna ålder är det mycket vanligt att inte riktigt veta vem man är, var man hör hemma eller med vilka. Detta gör att serien blir varierad att kolla på, och skapar flera olika typer av intressen som vi fans vill följa. Det finns någonting för alla!

Personligen ger jag säsongen fyra av fem stjärnor. Det var en väldigt intensiv säsong med mest fokus på guldet, och jag hade önskat att få se lite mer av gängets vardagliga liv som Pogues. Utöver det - en mycket spännande säsong med extra allt!

Omdöme:
Källor: (1) Netflix
Skribent

Dela

Elevartikel

Redaktionen
19 jun
Elevartikel
11 jun
Elevartikel
10 jun
Elevartikel
05 jun
Elevartikel
04 jun
Elevartikel
04 jun
Elevartikel
03 jun
Elevartikel
27 maj
Elevartikel
16 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
Amalia Xhabli
17 mar
Elevartikel
Stina Burman
14 mar
Elevartikel
Warner Bros
14 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
© 1994 Castle Rock Entertainment
01 mar
Elevartikel
Omid Batoori
23 feb
Elevartikel
Brook Rushton/Sony pictures
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel

 

Redaktionen

15 maj
Professional
23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional