Sami Wario, en framstående ungdomscoach och en padeltalang

Publicerad 2024-01-30 14:00

Upplands-Brogymnasiet (UBG) är en dynamisk skolmiljö där varje dag innebär nya utmaningar och möjligheter till personlig utveckling. I centrum står Sami Wario, en framstående ungdomscoach och lovande padeltalang. I en exklusiv intervju delar Sami med sig av sina erfarenheter och tankar kring sitt engagerande arbete på UBG.

 

För Sami är arbetet på UBG mer än bara ett jobb – det är en källa till stor glädje. Den frihet han har ger honom möjlighet att skräddarsy stöd för varje elev. Skolans mångfald, med både nyanlända och elever från segregerade områden, gör arbetet extra spännande. Sami betonar vikten av att stötta elever med olika utmaningar och strävar efter att ge dem möjligheter att övervinna hinder och forma sina liv positivt. 

Trots sin passion för UBG antyder Sami att han kan överväga en framtid inom data och systemvetenskap. På fritiden ägnar han sig åt umgänge, spel och intensiv padelträning – en passion som blivit en välbekant följeslagare både på och utanför skolan. Sami är inte bara en inspirerande närvaro på UBG utan visar också hur engagemang för eleverna och egna passioner kan samexistera och skapa positiv inverkan både på och utanför arbetsplatsen.

När det gäller att stödja elever med svårigheter berättar Sami om arbetet med elever med olika utmaningar, inklusive diagnoser och svårigheter utanför skolan. Han strävar efter att ge dessa elever möjligheter att övervinna hinder och forma sina liv positivt.

På frågan om lönen är Sami både nöjd och inte. Han erkänner att lönen är konkurrenskraftig jämfört med andra elevassistenter i Stockholms län, men påpekar att den kanske inte fullt ut speglar det breda ansvar och de olika roller han har på UBG.

Vid frågan om det finns något utrymme för förbättringar nämner Sami:

- När det kommer till förändringar på UBG finns det väldigt mycket utrymme för förbättringar, särskilt när det gäller antalet elever per speciallärare och lärarnas överbelastade scheman.

Sami förklarar hur överbelastade scheman gör det svårt för eleverna att få mycket fritid samt hur de ska hänga med på alla lektioner. Lärarna får naturligtvis också svårt med att hinna med sitt arbete.

Trots passionen för arbetet på UBG säger Sami emot att byta jobb inom en snar framtid, mot en karriär inom data och systemvetenskap. En möjlig framtid som mattelärare på gymnasienivå är också i tankarna om studierna fortsätter.

På ledigheten ägnar Sami sig åt umgänge med vänner, spel och intensiv padelträning. Padeln har blivit en passion, och Sami deltar aktivt i seriespel i Upplands-Bro kommun med målet att bli bäst i både kommunen och hela Stockholms län.

Padel har blivit Samis största hobby, och han brinner för att nå toppen. Att delta i seriespel och sikta mot division ett inom nästkommande år är ett klart mål. Sami avslöjar att padeln är en välbekant följeslagare på ledigheten, och det är där han finner både utmaning och glädje i varje slag. Padeln är mer än bara en hobby – det är en passion som Sami bär med sig både på och utanför skolans väggar.

Inspirerande insats på och utanför padelbanorna: Sami inspirerar inte bara genom det engagemang som visas på Upplands-Brogymnasiet utan även genom den passion som tas med ut på padelbanorna. Sami visar på hur man, genom att vara en stöttepelare för eleverna, samtidigt kan hitta och odla sina egna passioner. Detta belyser inte bara vikten av ungdomscoachers roll i samhället utan förhoppningsvis inspirerar det också andra att söka sig till liknande yrken, där man inte bara stödjer andras utveckling utan också finner glädje och passion i sitt eget växande engagemang. Sami är en inspirerande individ som visar att en stark passion, vare sig det är inom utbildning eller på padelbanorna, kan skapa en positiv inverkan både på och utanför arbetsplatsen.

Slutligen, när det gäller det dagliga arbetet, fokuserar Sami på att skapa trygghet i skolan, både i korridoren och klassrummen. Utöver detta ägnas en betydande del av tjänsten åt att erbjuda studiehjälp, särskilt inom matematik.

Sami avslutar intervjun med en stark övertygelse om vikten av att stödja och guida elever mot en trygg och framgångsrik framtid på Upplands-Brogymnasiet.

 

 

 

Källor: (1) Sami Wario
Skribent
Research
Tags: 

Dela

Elevartikel

Omid Batoori
23 feb
Elevartikel
https://www.mediaplaynews.com/netflix-295-million-people-streamed-four-original-movies-in-first-28-days-of-release-in-q3-led-by-the-old-guard/
23 feb
Elevartikel
Brook Rushton/Sony pictures
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel
IMAGO / Cinema
23 feb
Elevartikel
BILD: Paulo
13 feb
Elevartikel
30 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
22 jan
Elevartikel
Alla, gratis bild från pixabay
11 jan
Elevartikel
11 jan
Elevartikel
25 dec
Elevartikel
19 dec
Elevartikel
19 dec
Elevartikel
Diabetes Wellness Sverige
19 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
12 dec
Elevartikel
Simon Araya
12 dec
Elevartikel

 

Redaktionen

23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional
04 dec
Professional
14 apr
Professional
13 apr
Professional
12 apr
Professional
11 apr
Professional