Jorden svämmar över

Publicerad 2019-12-05 10:45

Klimatfrågan är fortfarande aktuell, vilket den varit länge nu. Vi kommer gå under med jorden om vi inte gör något snart. Men vad kan vi göra? Vi kan alltid äta mer vegetariskt och sortera våra sopor, men det går för långsamt, vi behöver en mer drastisk förändring!

 

Jorden är överbefolkad. Vi är flera miljarder människor på jorden och vi är en av de djurarter som det finns flest av. Vår ökning har gått fort, alldeles för fort. Jorden är inte skapt för vår mängd och det är inte konstigt att alla råvaror inte räcker till. Samtidigt pågår en utveckling där fler fattiga länder får det bättre, där fler människor har tillgång till mer och där familjer har minst en teve och har en telefon var. Världen blir mer jämställd men samtidigt försvinner våra resurser.

Det enklaste hade varit att döda hälften. Vi är för många människor på jorden och vi kan bli av med problemet genom att radera ut oss själva, åtminstone hälften av oss. Jorden kan återbilda sig själv så länge vi inte fortsätter med våra utsläpp. Genom att döda oss själva kan vi rädda liv. Vårt samhälle är instabilt och går sönder lätt. Vi människor som individer överlever inte på egen hand, vi behöver samarbeta. I värsta scenariot har vi inget Internet, ingen mat och inget vatten. Ett liv där världen inte är global och våra hus varken har värme eller el. Hur kommer vi göra när det inte längre finns mat i affärerna och vi måste jaga eller odla vår egen mat? Vad gör vi när städer börjar svämma över? Och vad händer med övergivna kärnkraftverk nära haven?

Om hela världen faktiskt skulle enats om att eliminera halva jordens befolkning, hur hade det fungerat och vad skulle kraven vara? Jag hade föreslagit en slumpmässig avrättning. Där cirka 3,5 miljarder människor försvinner på ett rättvist sätt. Men vad hade blivit effekterna? Arbeten som plötsligt förlorar sina anställda? Sjukhus utan läkare? Samtidigt blir det färre människor att hantera och föda. Men är vissa personer viktigare än andra? Är en elektriker eller forskare viktigare än en person som arbetar svart?

Jag tror att människan kan göra under, det har bevisats genom vår hela historia. Jag tror bara vi behöver mer tid, tid som vi inte har. Det går dagar där jag glömmer att tänka på våra problem. Där jag slänger för mycket mat, glömmer att släcka lampan och där jag åker bil en sträcka jag kunnat gått. Jag tror inte svaret är att förinta mänskligheten. Jag kan inte tänka mig hur det skulle vara att vakna upp med halva min familj borta. Men vad ska vi annars göra för att överleva? Hur får vi den drastiska förändringen? Jag tror inte att äta vegetariskt eller sortera dina sopor räcker till. Världen bryr sig inte om vi dör, det är upp till oss att rädda oss själva.

Källor: (1) Pixabay

Dela

Elevartikel

11 jun
Elevartikel
10 jun
Elevartikel
05 jun
Elevartikel
04 jun
Elevartikel
04 jun
Elevartikel
03 jun
Elevartikel
27 maj
Elevartikel
16 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
Amalia Xhabli
17 mar
Elevartikel
Stina Burman
14 mar
Elevartikel
Warner Bros
14 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
© 1994 Castle Rock Entertainment
01 mar
Elevartikel
Omid Batoori
23 feb
Elevartikel
Brook Rushton/Sony pictures
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel

 

Redaktionen

15 maj
Professional
23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional