Jorden svämmar över

Publicerad 2019-12-05 10:45

Klimatfrågan är fortfarande aktuell, vilket den varit länge nu. Vi kommer gå under med jorden om vi inte gör något snart. Men vad kan vi göra? Vi kan alltid äta mer vegetariskt och sortera våra sopor, men det går för långsamt, vi behöver en mer drastisk förändring!

 

Jorden är överbefolkad. Vi är flera miljarder människor på jorden och vi är en av de djurarter som det finns flest av. Vår ökning har gått fort, alldeles för fort. Jorden är inte skapt för vår mängd och det är inte konstigt att alla råvaror inte räcker till. Samtidigt pågår en utveckling där fler fattiga länder får det bättre, där fler människor har tillgång till mer och där familjer har minst en teve och har en telefon var. Världen blir mer jämställd men samtidigt försvinner våra resurser.

Det enklaste hade varit att döda hälften. Vi är för många människor på jorden och vi kan bli av med problemet genom att radera ut oss själva, åtminstone hälften av oss. Jorden kan återbilda sig själv så länge vi inte fortsätter med våra utsläpp. Genom att döda oss själva kan vi rädda liv. Vårt samhälle är instabilt och går sönder lätt. Vi människor som individer överlever inte på egen hand, vi behöver samarbeta. I värsta scenariot har vi inget Internet, ingen mat och inget vatten. Ett liv där världen inte är global och våra hus varken har värme eller el. Hur kommer vi göra när det inte längre finns mat i affärerna och vi måste jaga eller odla vår egen mat? Vad gör vi när städer börjar svämma över? Och vad händer med övergivna kärnkraftverk nära haven?

Om hela världen faktiskt skulle enats om att eliminera halva jordens befolkning, hur hade det fungerat och vad skulle kraven vara? Jag hade föreslagit en slumpmässig avrättning. Där cirka 3,5 miljarder människor försvinner på ett rättvist sätt. Men vad hade blivit effekterna? Arbeten som plötsligt förlorar sina anställda? Sjukhus utan läkare? Samtidigt blir det färre människor att hantera och föda. Men är vissa personer viktigare än andra? Är en elektriker eller forskare viktigare än en person som arbetar svart?

Jag tror att människan kan göra under, det har bevisats genom vår hela historia. Jag tror bara vi behöver mer tid, tid som vi inte har. Det går dagar där jag glömmer att tänka på våra problem. Där jag slänger för mycket mat, glömmer att släcka lampan och där jag åker bil en sträcka jag kunnat gått. Jag tror inte svaret är att förinta mänskligheten. Jag kan inte tänka mig hur det skulle vara att vakna upp med halva min familj borta. Men vad ska vi annars göra för att överleva? Hur får vi den drastiska förändringen? Jag tror inte att äta vegetariskt eller sortera dina sopor räcker till. Världen bryr sig inte om vi dör, det är upp till oss att rädda oss själva.

Källor: (1) Pixabay

Dela

Elevartikel

"Sport" by Francois Peeters is licensed under CC BY-ND 2.0
06 dec
Elevartikel
Therese Nystrand
06 dec
Elevartikel
"Relinquished | The execution room" by James Kerwin Photographic is licensed under CC BY 2.0
02 dec
Elevartikel
01 dec
Elevartikel
"0925Rockford 1211" by gmilldrum is licensed under CC BY 2.0
30 nov
Elevartikel
"View of the port side of Douglas SBD-2 Dauntless (BuNo 2106) showing battle damage inflicted during the Battle of Midway. This photograph was taken on the Midway Atoll." by aeroman3 is marked with CC0 1.0
30 nov
Elevartikel
29 nov
Elevartikel
29 nov
Elevartikel
29 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
15 nov
Elevartikel
12 nov
Elevartikel
Jenny Persson
02 nov
Elevartikel
11 okt
Elevartikel

Redaktionen

25 okt
Professional
13 okt
Professional
24 sep
Professional
05 jul
Professional
06 maj
Professional