Ibrahim "Jabu" Mohammed Ali

Publicerad 2018-12-07 11:45

Den 25/9 träffar jag Ibrahim, han ber mig att kalla honom Jabu eftersom alla hans kompisar kallar honom det. Vi sätter oss i ett lungt klassrum där solen strålar in. Det är en vacker dag och vi sätter oss tillrätta. Jag tror vi båda kände en viss nervositet inför den här intervjun, våra umgänges kretsar skiljer sig och vi har aldrig träffats. Intervjun skulle komma vara ganska intim och våra personliga liv kommer blottas för varandra. När väl intervjun kommer igång slappnar båda av och vi börjar lära både varandra och om varderas liv. Det som började som en nervös första träff, avslutas med en nyfunnen kompis.

 

Ibrahim Mohammed Ali, en 3:års student på IM-programmet. 

Jag frågar Ibrahim om hans familj. Hans familj bor utspritt, en av hans bröder bor i Norge medan de 2 andra bor kvar i Eritrea. Hans bästa minnen från dem är när de var ute och reste tillsammans och besökte nya platser. Han säger att det finns många fina minnen, och det kommer ta för lång tid att gå igenom de alla. Ibrahims familj som bor kvar i Eritrea är svår att träffa, eftersom Ibrahim måste de åka till exempelvis Etiopien för att de ska kunna träffas. Hans förhoppningar på att få träffa sin familj ligger i nästa år, när han är klar med sina studier. 

Ibrahims framtid är inte klar ännu, när jag frågar om vad han vill göra i framtiden så vet han inte. Studierna kommer i första hand, och han vill bli klar med dem innan han bestämmer om framtiden. Jag frågar då om det finns något han hoppas på, han hoppas på apotekare. Han vill bli det för att kunna hjälpa till i sitt hemland, eftersom i Eritrea finns det risker för att man får fel medicin för sitt problem. Ibrahims tanke då är att han ska kunna åka tillbaka till Eritrea och hjälpa till genom att ha utbildat sig till apotekare. Han vill fortfarande bo kvar i Sverige dock, men han vill främst bo med sin familj. Först efter sina studier så vill han jobba som DJ, mycket på klubbar men även konserter om han får chansen. DJ är inget vanligt yrke i Eritrea och därför vill han testa något nytt. Dock så vill han inte åka ner till Eritrea för att spela, men Etiopien har ett intresse för DJ's och där drömmar Jabu om att få spela. Att bli DJ kräver mycket träning och därför är han i fullgång med övningar för att kunna bli en fantastisk DJ. I Eritrea spelade Jabu som DJ några gånger på nattklubbar, men efter sin flykt till Sverige har han inte spelat så mycket. Delvis beror det på att i Sverige är det helt annat material och nu måste han börja om från grunden. 

Hans fritid består mycket av spela fotboll och basket, han gillar sport generellt och tycker det är kul med lagsporter speciellt. Fotbollen har varit en viktig del genom hela hans liv och han spelade förut i ett lag ute i Saltsjöbaden. Basket är bara på fritiden, han brukar då spela med några kompisar vid Skanstull. Fotbollen speciellt är viktig från honom, men svaret på varför han gillar fotboll finns inte. Det är som med den mesta sport, det går inte att beskriva det finns inget riktigt svar på varför det är så kul. Han är uppvuxen med den och då spelar såklart det en stor roll i ens liv. Just nu spelar han mest i högdalen och här på skolan som Nacka Gymnasium anordnar. 

 

Skribent
Fotograf
Tags: 

Dela

Elevartikel

BILD: Paulo
13 feb
Elevartikel
30 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
22 jan
Elevartikel
Alla, gratis bild från pixabay
11 jan
Elevartikel
11 jan
Elevartikel
25 dec
Elevartikel
19 dec
Elevartikel
19 dec
Elevartikel
Diabetes Wellness Sverige
19 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
12 dec
Elevartikel
Simon Araya
12 dec
Elevartikel
Hafso
04 dec
Elevartikel
Mariam Saar, Melissa Banaie, Hafso Beyle
04 dec
Elevartikel
Mary saar
04 dec
Elevartikel
Bild: Hivi Rashid
04 dec
Elevartikel
20 nov
Elevartikel

 

Redaktionen

23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional
04 dec
Professional
14 apr
Professional
13 apr
Professional
12 apr
Professional
11 apr
Professional