Hogwarts Legacy - högsta betyg

Publicerad 2023-05-09 12:00

Det efterlängtade spelet Hogwarts Legacy var ursprungligen planerat att släppas under 2021, men på grund av olika förseningar som till exempel COVID-pandemin så har utgivningsdatumet blivit uppskjutet flera gånger. Många har väntat länge men nu är spelet äntligen här! Jag har provat spelet och tänkte berätta om min upplevelse och ge min ärliga åsikt om Hogwarts Legacy och ifall det är värt pengarna.

 

Den 10:e februari 2023 släpptes Hogwarts Legacy till Playstation 5, Xbox Series X/S, och PC. De som förbeställt Deluxe edition kunde spela spelet redan den 7:e februari. Men de som planerar att spela på de äldre generations konsolerna Playstation 4 och Xbox One, kommer behöva vänta till den 5:e maj. Och de som vill spela på Nintendo Switch behöver vänta ännu lite längre, till 25:e juli för att vara exakt.

För de som inte är bekanta med Hogwarts Legacy så är det ett actionrollspel publicerat av Warner Bros. Games under Portkey Games märket, och är utvecklat av Avalanche Software. Det utspelar sig i slutet av 1800-talet i ”The Wizarding World”, alltså världen där Harry Potter-filmerna utspelar sig. Karaktären man spelar som är en elev som börjar på Hogwarts, skolan för häxkonst och trolldom. Karaktären håller nyckeln till en uråldrig hemlighet som är avgörande för hela trollkarlsvärlden. Samtidigt som man löser mysteriet får man utforska nya och välbekanta platser i en öppen-värld vilket innebär att spelaren fritt kan ströva omkring i en virtuell värld. Man får också gå på lektioner där man bland annat lär sig nya trollformler, trolldrycker, och hur man tar hand om magiska djur.

Jag tycker att spelutvecklarna till Hogwarts Legacy har gjort ett riktigt bra jobb. Slottet och hela ön som man kan gå runt fritt på är verkligen enorm och extremt detaljerad. När man utforskar hittar man alltid något nytt; en liten mysig by, en grotta med magiska djur, ett låst rum som man kan öppna genom att lösa en gåta, eller en NPC (Non-Player Character) som kan ge ut unika side quests. Det är lite som en barndomsdröm som gått i uppfyllelse eftersom jag har växt upp med Harry Potter filmerna. Då drömde jag alltid om att bli sorterad till ett elevhem och gå runt i Hogwarts-slott och utforska alla hallar, klassrum, och den stora matsalen. Man kan dessutom anpassa sin karaktär och ändra utseendet vilket gör att man kan ta med en del av sig själv in i spelet vilket bidrar till att det känns mer personligt.

En annan grej med spelet som jag verkligen uppskattar är combat-momenten, det är väldigt tillfredsställande att kasta olika trollformler (eller en av de tre ”unforgivable curses” ifall man vill gå den mörka vägen) på sina fiender. Jag spelar på Playstation 5 och DualSense-kontrollen ger spelet en ny dimension och ett extra litet plus eftersom kontrollen reagerar på spelets händelser med olika ljud och vibrationer. Är man inte en sådan van spelare och är oroad över att spelet kommer vara för svårt så kan jag berätta att man kan anpassa svårighetsgraden. Man kan välja mellan fyra olika modes: story, easy, normal, eller hard.

Hogwarts Legacy får 5/5 häxhattar i betyg av mig och är du en person som gillar Harry Potter eller magi så rekommenderar jag dig starkt att ge spelet en chans!

Omdöme:
Källor: (1) FAQ Hogwarts Legacy
Skribent

Dela

Elevartikel

16 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
Amalia Xhabli
17 mar
Elevartikel
Stina Burman
14 mar
Elevartikel
Warner Bros
14 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
© 1994 Castle Rock Entertainment
01 mar
Elevartikel
Omid Batoori
23 feb
Elevartikel
Brook Rushton/Sony pictures
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel
IMAGO / Cinema
23 feb
Elevartikel
BILD: Paulo
13 feb
Elevartikel
30 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
22 jan
Elevartikel
Alla, gratis bild från pixabay
11 jan
Elevartikel

 

Redaktionen

15 maj
Professional
23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional