Gratis utbildning i Kenya, men ändå kämpar många med att gå i skolan!

Publicerad 2023-12-04 12:14
Hafso

Kenyas utbildningssystem genomgår ständiga förändringar för att möta landets utbildningsproblem. Intervjuer genomfördes med personer från Kenya som berättade om sina känslor och upplevelser i ett försök att få en förståelse för dessa förändringar och för att förstå hur de påverkar de direkt berörda. De sa att Kenyas skolor undervisar i en mängd olika ämnen, som swahili, engelska, matematik, samhällskunskap och religion. Kenyas utbildningssystem består av olika nivåer, inklusive förskola, grundskola, gymnasium och universitet.

-När det gäller uniformer är det vanligt att eleverna har en obligatorisk skoluniform som de måste bära. Varje skola har sin egen uniform som föräldrarna betalar för, berättar Charles Mashigo.

Elektroniska enheter som datorer och iPads är inte så vanliga i skolor i Kenya. Kenyas regering och föräldrar betalar för skolorna. Normalt sett bidrar regeringen först, och därefter betalar föräldrarna en del. Regeringen ger elever lån för att de ska kunna gå i skolan. Detta kan dock variera beroende på skolan och området. Ett annat problem i Kenya är det finns folkgrupper som är tvungna att flytta hela tiden, på grund av svårigheter med att ha råd med skolgång och ekonomiska begränsningar.

Kenyas utbildningssystem skiljer sig på många sätt från det i Sverige. Jämfört med Sverige har Kenya längre skoldagar. I Sverige används många elektroniska enheter som datorer och iPads. Det finns också fler alternativ när det gäller ämnesval och utbildningsalternativ.

-Kenya har en grundskola som går till årskurs åtta. Efter det finns det en fortsättningsskola. I Sverige går eleverna till gymnasiet efter avslutad grundskola, vilket är årskurs 9, säger Habel.

I Sverige har betygen A–F, med A som det högsta betyget och F som det lägsta betyget. De flesta offentliga skolor i Sverige har inte uniformer; eleverna får vanligtvis välja sin egen klädsel. I Sverige finansierar staten och kommunerna det mesta.

Muranga är en region i Kenya som ligger i Muranga County. Det är känt för sin olika natur med både kullar och dalar. Det är känt för sitt gröna landskap och naturliga miljöer. Kenya är ett östafrikanskt land, är känt för sin kulturella mångfald, vackra natur och landskap. Det är en fascinerande nation med en rik historia att studera.

Jag tyckte att det var en spännande nation att jobba med, och jag har haft en underbar tid att intervjua kenyanerna. Jag fick en förståelse för en ny kultur och deras utbildningssystem. För att få en djupare förståelse för hur saker och ting fungerar i Kenyas utbildningssystem är det fördelaktigt att höra direkt från människor som är involverade och har gått igenom systemet. Jag lärde mig också om skillnaderna mellan Kenyas och Sveriges utbildningssystem. Kenyanerna vi intervjuade ger en bra bild av de problem som präglar deras utbildningssystem. Det är uppenbart att utmaningar som kostnader, begränsningar av resurser och brist på lärare måste tas itu med.

Källor: (1) Intervju
Skribent
Fotograf
Research

Dela

Elevartikel

Omid Batoori
23 feb
Elevartikel
https://www.mediaplaynews.com/netflix-295-million-people-streamed-four-original-movies-in-first-28-days-of-release-in-q3-led-by-the-old-guard/
23 feb
Elevartikel
Brook Rushton/Sony pictures
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel
IMAGO / Cinema
23 feb
Elevartikel
BILD: Paulo
13 feb
Elevartikel
30 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
22 jan
Elevartikel
Alla, gratis bild från pixabay
11 jan
Elevartikel
11 jan
Elevartikel
25 dec
Elevartikel
19 dec
Elevartikel
19 dec
Elevartikel
Diabetes Wellness Sverige
19 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
12 dec
Elevartikel
Simon Araya
12 dec
Elevartikel

 

Redaktionen

23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional
04 dec
Professional
14 apr
Professional
13 apr
Professional
12 apr
Professional
11 apr
Professional