Forrest Gump: From Zero to Hero

Publicerad 2019-10-22 07:01
https://www.pluggedin.com/movie-reviews/forrest-gump/

Filmen handlar om en pojke med begränsad intelligens som heter Forrest. Trots det lyckas han under filmen bli elitidrotts stjärna och en krigshjälte. Men det enda han egentligen vill är att hans livs kärlek Jenny ska vara lycklig. Jenny, som varit hans enda vän under hans barndom, börjar under filmen ta dåliga beslut som gör Forrest orolig.

Jag tolkade filmen som rolig med tanke på alla roliga repliker Forrest kommer med. Men också sorglig med tanke på vad som Forrest får gå igenom under filmen. Jag kände inte att jag kunde relatera till filmen eftersom att han går igenom så mycket som de flesta inte gör.                                                             

Men en scen som jag tyckte var bra var när Forrest var i Vietnam med sin kompis bubba som håller på att död. 

Jag kände mig rörd när Forrest sa:

"If I knew that was the last time I would se bubba I would have said something else"

Filmen utspelar sig under 1950-1970 i USA. 

Under filmen kan man se att Forrest är i Kina eftersom att det kommer med en stor bild av Kinas F.d president Mao Zedong.

Han är också i Washington eftersom man ser t.e.x vita huset och the washington monument.

Men filmen väckte två viktiga frågor hos mig . Varför vill inte Jenny vara tillsammans med Forrest förrän i slutet av filmen? och vad gjorde att de blev tillsammans i slutet.Varför är det så lätt för Forrest att lyckas i livet? är det ren tur eller skicklighet 

Jag tänker börja med den första frågan. Jag började med att tänka på logiska svar. T.e.x att hon ser Forrest som en vän eller att hon tycker att det är pinsamt att vara med Forrest och hans begränsade intelligens. Jag tycker att det är mest logiska är den första eftersom att om man tittar på deras relation i filmen så är det oftast att Jenny hamnar i trubbel och Forrest blir hjälten genom att rädda henne men då blir Jenny oftast arg för att hon tycker att hon inte behöver en hjälte. Men när man tittar på de händelserna när Forrest räddar Jenny så skulle man kunna tänka på vad som skulle ha hänt om han inte var där. T.e.x när Jenny blir slagen av en kille som Forrest sedan hoppar på och börjar slå. Om Forrest inte var där vad skulle ha hänt då?. Skulle mannen fortsatt slå Jenny och skulle någon annan hoppa på mannen. Eller skulle Jenny slå tillbaks och bevisa att hon inte behöver en hjälte.

Nu går vi över till vilka faktorer gjorde att Forrest och Jenny blev tillsammans i slutet. Kan det vara att Forrest förändrades under filmen och det gjorde att Jenny blev kär i honom. Eller kan det vara att hon känner sig tvungen eftersom att de fick ett barn tillsammans. Eller är hon bara med Forrest för att han är känd. Under filmen så är det självklart att Forrest gör massor av saker. Blir idrottsstjärna, företagare och en krigshjälte. Men jag tycker inte att hans personlighet ändras under filmen. Jag tycker att han mognar mer under filmen och det kan ha gjort att Jenny ville vara ihop med honom.

Nu går vi över till den andra frågan "varför är det så lätt för Forrest att lyckas i livet?. Är den ren tur eller skicklighet har jag frågat mig själv. Jag tror att det finns mer än en anledning. Om man tittar på när han spelar pingis så börjar allt med att en av personerna på sjukhuset han är på säger till han        

"whatever happens never take your eye of the ball. Och det var det han gjorde och han verkade inte sluta eftersom han spelade pingis nästan hela tiden. Och som i de flesta sporter, om man tränar mycket så blir man bättre. Och det blev han. Men om man tittar på när han spelar fotboll är det annorlunda. Där är han snabb och man kan inte bli snabb utan man föds snabb. Så det var inte likadant som pingisen. Men Forrest var inte bara en "sportfåne" utan han var även med i armen. I armen får han åka till Vietnamkriget. Där räddar han fyra skadade soldater och får sedan en "medal of honor". Men egentligen var det inte ens meningen att rädda dom utan han var ute efter sin kompis Bubba som han också räddar men som sedan dör.

Så pingisen var ingen tur utan han lade ner mycket tid och blev bättre.Men fotbollen var det att han föddes snabb och var därför bra.Och det var inte ren tur att han fick medaljen utan Forrest gjorde bara vad som kändes rätt. Han kunde inte ha lämnat de andra soldaterna. 

page Slideshow: 
  • Bild:https://www.indiewire.com/2019/03/forrest-gump-sequel-oj-car-chase-princess-diana-1202052523/
  • https://collider.com/galleries/forrest-gump-behind-the-scenes-facts/
  • https://www.youtube.com/watch?v=34sWazk-ZrU
  • http://berlinfilmjournal.com/2017/02/forrest-trump-would-gump-have-voted-for-the-donald/
Omdöme:
Källor: (1) Plugged In

Dela

Elevartikel

BILD: Paulo
13 feb
Elevartikel
30 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
22 jan
Elevartikel
Alla, gratis bild från pixabay
11 jan
Elevartikel
11 jan
Elevartikel
25 dec
Elevartikel
19 dec
Elevartikel
19 dec
Elevartikel
Diabetes Wellness Sverige
19 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
12 dec
Elevartikel
Simon Araya
12 dec
Elevartikel
Hafso
04 dec
Elevartikel
Mariam Saar, Melissa Banaie, Hafso Beyle
04 dec
Elevartikel
Mary saar
04 dec
Elevartikel
Bild: Hivi Rashid
04 dec
Elevartikel
20 nov
Elevartikel

 

Redaktionen

23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional
04 dec
Professional
14 apr
Professional
13 apr
Professional
12 apr
Professional
11 apr
Professional