En film med en härlig känsla av spänning

Publicerad 2019-10-15 12:45

  En spännande film baserad på första boken i Harry Potter bokserien som handlar om en ung trollkarls liv. Detta är nästan det perfekta för dig som inte orkar läsa en bok på 390 sidor eller lysnna på en pratande röst i 9 timmar och 40 minuter.     

 

Denna film handlar om Pojken Harry potter vars föräldrar blev mördade när han var liten, men han lyckades överleva. Därför bor han nu hos sin mosters familj, som han snart skulle slippa. För en vacker dag så får han besked om att han ska börja på Hogwarts, skolan för häxkonst och trolldom. Han drar genast iväg med Hagrid (skogvaktare på Hogwarts) till diagongränden och skaffar alla sina saker innan han sätter sig på hogwartsexpressen som avgår från perrong nio trekvart med sin färd mot skolan. På tåget träffar han två personer vid namn Ron Weasley och Hermione Granger som senare blir hans bästa kompisar. Väl inne på skolan blir han sorterad till elevhemmet Gryffindor som står för mod, ridderskap och styrka, detta blir även Hermione och Ron. Under skolans gång lär de sig saker som att utöva trollformler, blanda trolldrycker och flyga kvast. Harry blir även den yngsta Quidditch (ett bollspel som spelas på kvastar) spelaren på över hundra år. Dessa lärdomar får de användning av när de försöker få tag på de vises sten, som hamnat långt under Hogwarts bakom en massa hinder. De måste hålla sig borta från lärarna så de inte blir upptäckta när det skyndar sig för att komma före mörkrets herre även kallad Lord Voldemort eller Ni vet vem som också är ute efter den.

 

Filmens tema skulle man kunna säga är fantasy och äventyr.

Huvudkaraktären i filmen är pojken Harry Potter “som spelas av Daniel Radcliffe” har yvigt och mörkt hår, gröna ögon och är föräldralös. Harry har är en nyfiken, oförsiktig, lycklig, olycklig, modig och rädd person som till vardags ofta har på sig sin kusins kläder som är en aningens för stora för honnom.Han har även ett blixtformat ärr i pannan efter den dödande förbannelsen som han överlevt och han har även ett par runda glasögon.

Hermione Granger “som spelas av Emma Watson” är en av Harrys bästa vänner, vars föräldrar är mugglare (icke magiska).

Hennes hår är brunt och yvigt och hon har bruna ögon. Hermione är försiktig, klok, envis och lättlärd person som till vardags har på sig vanliga kläder.

Harrys andra vän “som spelas av Rupert Grint” heter Ron Weasley.

Han har rött hår, ett ansikte fullt av fräknar och har blå ögon. Han har en familj bestående av en mamma en pappa fem äldre bröder och en yngre syster. Hans familj är en av få helt magiska som inte har något emot mugglare. Han bor i ett hus som heter kråkboet och som skulle rasa ihop om det inte vore för magin som håller upp det.

Voldemort, mörkrets herre eller ni vet vem som spelas av Richard Bremmer, har rödbruna ögon men ingen kropp efter som han försvagades enormt när han försökte döda Harry.

Filmen utspelar sig på tidigt 90-tal i skolan “som är ett gammalt slott”, i Harrys mosters hus i little Whinging i Surrey England men annars utspelar den sig i London. Slottet är gammalt och gjort av sten men förfinats med hjälp av magi. De dåtida london känns mysigt och hemtrevligt. Mosterns hus är hemtrevligt men de som bor där gör så att man vill dra därifrån och aldrig komma tillbaka.

 

Jag tycker att filmen är spännande och rolig men saknar vissa detaljer som de glömt kvar i boken.

Man får vara med om många äventyr samtidigt somm man utforskar trollkarlsvärlden.

Betyget som jag ger till filmen är 4, för att den inte har med vissa detaljer. Men boken får en stark femma.

 

Omdöme:
Källor: (1) Wikipedia
Skribent
Fotograf
Research

Dela

Elevartikel

BILD: Paulo
13 feb
Elevartikel
30 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
22 jan
Elevartikel
Alla, gratis bild från pixabay
11 jan
Elevartikel
11 jan
Elevartikel
25 dec
Elevartikel
19 dec
Elevartikel
19 dec
Elevartikel
Diabetes Wellness Sverige
19 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
12 dec
Elevartikel
Simon Araya
12 dec
Elevartikel
Hafso
04 dec
Elevartikel
Mariam Saar, Melissa Banaie, Hafso Beyle
04 dec
Elevartikel
Mary saar
04 dec
Elevartikel
Bild: Hivi Rashid
04 dec
Elevartikel
20 nov
Elevartikel

 

Redaktionen

23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional
04 dec
Professional
14 apr
Professional
13 apr
Professional
12 apr
Professional
11 apr
Professional