Resan som aldrig glöms

Följ med på en resa under Corona

Publicerad 2020-12-02 10:30

Följ med på en resa med mig och mina bröder och hur en mycket tråkig coronanedstängning istället kan förvandlas till en helt fantastisk fisketur!

 

Där satt vi fyra stycken glada grabbar i en trång packad bil som skulle rulla upp igen mot våran kära skola Forshagaakademin. Just detta ögonblick får Daniel Freland ett sms från en klasskamrat att skolorna skulle stängas ner pga Coronaviruset. Så vi alla får en chock och undrar va vi ska göra nu ?  Men vi kommer snabbt på en bra plan där planen går ut på att lämna kvar Didrik stavervik hemma hos honom och sedan jag (William Thedin) Daniel och Lars ska åka hela vägen upp igen till Deje för att hämta mer utrustning och kläder för att sedan åka ner igen till Kalmarsund. Resan upp ditt går felfritt i princip och när vi väl är framme går packningen på 10 min sedan va de bara att vända neråt igen. Jag o Daniel stannar hemma i Borensberg o Motala för att ta ett par timmar sömn medans Lars säger hejdå och tackar för dom 3 dagarna vi haft bra fiske och åker sedan hem till sig. Själv ställer jag väckarklockan på 05:00 och gör i ordning alla grejer och somnar som en stock. Jag och Daniel kommer ner redan vid 11 tiden och känner att detta kommer bli en bra dag efter all tid som lagts på bilkörning. Fisket börjar helt okej med några fina borrar men sedan tar Daniel Freland en fin borre på 1720 gram 48 cm. Vi åker in till vassen och tar några fina bilder. Vi åker snabbt ut och lägger oss igen på samma spot och jag slänger ut min shadteez 9 cm i färgen golden motoroil och efter andra droppet känner jag ett sug och sedan ett donk, jag får till bra mothugg och huvud skakningarna är det värsta jag har varit med om dom va riktigt tunga och någonstans kände jag att detta inte va en gädda utan en riktigt stor abborre. När den väl börjar närma sig båten skriker Daniel ” Det är en två ” medans jag skriker på didrik efter håven didrik tar snabbt upp håven och till slut ligger min drömfisk i håven. Vi åker nästan direkt in till vassen för att ta fina bilder av en grym fotograf som tog alla fina bilder under denna resa Daniel Freland och mäta och väga borren.

William

Vikten på abborren sluttade på 2223 gram och 50 cm.

När väl hon fick simma tillbaka så förstod jag vad som just hände att jag hade dragit en drömfisk och att de kommer dröja länge innan jag får se en liknande fisk trodde jag…

Vi åker ut igen till samma spot och drar lite abborrar över kilot och sedan smäller det på igen men denna gång för Daniel en otroligt fin borre på 1860 gram med samma längd som sin borre innan på 48 cm

Dagarna efter lämnar vår fotograf och vän Daniel hos och byter sin plats med Timar Mathiasson

Dagen därpå åker vi ut igen, denna gång med en bra magkänsla och riktigt härligt väder. Tyvärr börjar dagen riktigt segt men jag (William) klipper en gädda på 108cm på borre prylarna. Då vattentempen var rätt så hög så hade denna vackra gädda redan lekt så den hade inte vikten med sig denna gång. Efter gäddan fortsätter de sega fisket, inte en abborre på timmar, inte ett pet. Sedan kring två tiden ska vi åka tillbaka till "hamn", då vi har annat att hand om. Men innan vi åker in så stannar vi till på ett lite djupare ställe. Här säger Didrik att de ofta kan gå större borre. Detta visade sig vara sant.. Bara några kast sedan hojtar Didrik till och fisk är på. Han är säker på att han fått en mindre gädda eller någon annan art. För de känns alldeles för tungt berättar han under drillen. Sedan när fisken bryter ytan och vi ser att de återigen pratas om en 2kgs fisk. Jag sträcker mig snabbt mot håven och de blir en smidig håvning. Didrik berättar, "De är en otrolig känsla varje gång, jag bara skrattar och tror inte riktigt de är sant. Jag själv var tveksam om de verkligen var en 2kgs abborre. Men upp till bevis så mäter vi abborren, den är 49cm lång, sedan är de dags för att ta reda på vikten. Vågen stannar på 2.1kg."

Alla I båten utbrister av glädje, speciellt Didrik. Alla sätter sig ner o bara ler, tiden har dock sprungit iväg och de är dags för denna gång att lämna dessa Monster borrar!

 

Reportagebilder: Daniel Freland och Timar Mathiasson

 

Källor: (1)
Bildtexter till Reportagebilder: (1) , (2)
Skribent
Ljud
Fotograf
Research

Dela

Elevartikel

Redaktionen
19 jun
Elevartikel
11 jun
Elevartikel
10 jun
Elevartikel
05 jun
Elevartikel
04 jun
Elevartikel
04 jun
Elevartikel
03 jun
Elevartikel
27 maj
Elevartikel
16 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
Amalia Xhabli
17 mar
Elevartikel
Stina Burman
14 mar
Elevartikel
Warner Bros
14 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
© 1994 Castle Rock Entertainment
01 mar
Elevartikel
Omid Batoori
23 feb
Elevartikel
Brook Rushton/Sony pictures
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel

 

Redaktionen

15 maj
Professional
23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional