En butik för alla hästtokiga

Publicerad 2023-04-11 19:55

Ridersport är en butik i Östra Karup för djurälskare, om inte minst för alla hästälskare. Ridersport erbjuder ett stort sortiment av hästsaker från välkända märken som till exempel Kingsland, Eskadron, Samshield och Pikeur. Butiksägaren och VDn, men även den som startade Ridersport, heter Eva. Under några år har butiken gått från en liten butik i Östra Karup till en butik som många i hästvärlden vet om och besöker både på nätet och i butiken.

När jag går in genom entrén till Ridersport möts jag av en ljus atmosfär och ett lugn som lägger sig. Direkt till vänster får jag syn på kassan och vänder snabbt blicken framåt, där jag ser allt från nya hjälmar till kläder från välkända märken.

En kvinna kommer mot mig och möter mig med ett leende. När hon pratar förstår jag snabbt att det är butikschefen och hon presenterar sig som Eva. Jag följer henne genom butiken och min blick vandrar åt sidorna och jag möter starka färger från alla hästtäcken som ligger fint uppradade på de flera meter höga hyllorna.

Lou Bengtsson

Eva börjar visa mig lagret och vart man kan hitta alla saker. Jag lägger märke till hur stort lagret är även fast det är en ganska liten yta. Hästtäckena fyller de meterhöga hyllorna, samt ser jag hur fräscht och rent det är inne i butiken och på lagret.

Jag går efter henne genom en liten ljus korridor. Till vänster möter jag en av de tre anställda och möter hennes glada blickar och hon ger mig ett glatt hej. Jag kollar snabbt åt höger, där ser jag en brun hund som skäller när vi går förbi. Eva berättar att det är hennes hund och hennes kontor som hunden sitter i. Vi går vidare och in till vänster ser jag ett ganska stort kök med gråa och svarta detaljer och ett stort rektangulärt bord. Eva sätter sig lugnt ner och jag sätter mig emot henne.

Hur det gick till att starta företaget? Eva säger att hon alltid haft stor passion för hästar och att hon länge jobbat på en grossistfirma. Därnäst säger hon att en dag sa hon upp sig och bestämde sig för att starta eget företag och då kom den briljanta idéen om att starta Ridersport. Hon tänkte att det var nu eller aldrig som det skulle hända.

– Det som gör Ridersport så unikt är att vi vårt koncept. Vi har både egna importerade produkter som är mycket prisvärda, samt produkter från välkända märken i många olika prisklasser. Jag har kvar många kontakter sen tiden jag jobbade på mitt förra jobb, och har fortfarande kvar många kontakter vilket hjälper till mycket. Därför erbjuder butiken kvalitet och bra priser, säger Eva med ett leende på sina läppar.

Den andra frågan jag ställer är hur Covid-19 har påverkat butiken och jag får ett snabbt och tydligt svar.

– Det var en intressant fråga. Under året 2020 gick det inte så bra, vi hade många motgångar. Färre köper varor och vi gick back. Men en rolig sak är att under 2021 så hade vi vårt bästa år. Även fast det var pandemi, berättar Eva med en lugn röst.

För Ridersport är kunderna viktiga. För dem är det viktigt med bra service och att berätta om produkterna så att kunden kan få en så stor bild som möjligt. De som jobbar på Ridersport har haft någon form av koppling till hästar och vet därför mycket om vad som både är bäst för hästen och ryttaren.

– Det bästa som hänt på Ridersport är en svår fråga och jag kan inte komma på bara en sak, för det är allt möjligt som händer. Men en sak som man alltid uppskattar är de dagar som bara flyter på och allt går som planerat. En annan sak som alltid är kul är när det går bra för butiken och man ser butiken växa.

Det sista som Eva berättar är deras framtidsplaner och hur de vill att butiken ska växa. När butiken växer kan man även ha ett större sortiment och fler som är anställda. De hoppas kunna utöka butiken ännu mer och nå ut till fler människor, och här är personalen viktig är för att allt ska gå runt. Personalen är de som gör att de kan driva företaget och samarbetet mellan dem är viktigt för alla.

Jag går ifrån butiken med en glad känsla och jag blir mer sugen på att starta ett eget företag när jag blir vuxen.

Källor: (1) Eva Silwer Williamsson
Bildtexter till Reportagebilder: (1)
Skribent
Fotograf
Research

Dela

Elevartikel

Redaktionen
19 jun
Elevartikel
11 jun
Elevartikel
10 jun
Elevartikel
05 jun
Elevartikel
04 jun
Elevartikel
04 jun
Elevartikel
03 jun
Elevartikel
27 maj
Elevartikel
16 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
Amalia Xhabli
17 mar
Elevartikel
Stina Burman
14 mar
Elevartikel
Warner Bros
14 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
© 1994 Castle Rock Entertainment
01 mar
Elevartikel
Omid Batoori
23 feb
Elevartikel
Brook Rushton/Sony pictures
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel

 

Redaktionen

15 maj
Professional
23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional