Den nya rektorn på UBG har stora planer för skolan

Publicerad 2024-01-30 09:24

Den nya rektorn vid namn Helena Anderstedt som börjat som på Upplands-Brogymnasiet berättar att hon vill skapa en skola där alla kan trivas och ska känna att det finns en mening med att gå i skolan. Hennes mål är att elever ska minnas UBG som något roligt när de tänker tillbaka till skolan.

Helena har tidigare jobbat på Fridegårds gymnasiet som vilket hon har jobbat vid i 10 år. Hon beskrev Upplands-Bro och Fridegårds gymnasiet som ett liknande gymnasium och erfarenhet men att UBG var betydligt större med fler elever att hantera.

- Jag har alltid haft intresse över om hur skolmiljön är. Jag gillar att ha kontrollen men ser huvudmålet att skolan blir en trevlig miljö som påverkar dem flesta positivt.

Hon har fått kommentarer tidigare att hon har en positiv inställning och förstår att hon är en väldigt bra lyssnare som bestämmer mycket beslut och frågor med hjälp av medarbetarna som har erfarenhet på plats. Hon anser att man beslut ska tas med en positiv inställning även om det är svåra beslut som exempelvis avstängningar av elever då eleverna även beskriver att dem har förstått varför dem blev avstängda och inte hade mycket invändningar.

Helena tycker att större delen av skolan är mycket positiv men det finns även svårigheter med hennes jobb och arbetet med skolan. Ibland tar det lång tid för att informationen om problemet kommer till henne eller så kan det ta längre tid om komplikationer kommer upp. Inom skolan så beskriver hon om att många elever inte presterar och att många inte får tillräckligt mycket stöd i skolan.

- Problemet är svårt att lösa och förbättringar är ibland svåra att se och söka efter. Det är mycket svårt för att skolan inte kan hjälpa alla individuellt med de stöd de behöver på en kort tid, men stödet för skolan funkar bra på allmän nivå.

Helena vill göra att alla kan trivas i skolan och känna att det finns en mening med skolan med hjälp av hennes positiva attityd och förmåga att lyssna på hennes medarbetare och elever för att skapa förbättringar. Hon vill skapa mer mening med att vara i skolan genom att ha fler idrottsaktiviteter för elever i skolan. Hon anser dessa aktiviteter som mycket viktiga för att få ungdomarna sysselsatta och att dem får röra på sig. Ämnet ligger henne nära för att hon har egna intressen av vintersport framför allt skidor och snöskoter.

- Jag vill även få elever att minnas UBG som något roligt genom att minska stressen för eleverna inom skolan.

Hon hoppas på att skolsystemets nya ämnesreform ska medverka till mindre stress då du har en kurs för varje ämne vilket gör att eleverna inte känner att allting är kört bara för att de gör dåligt på en uppgift. Hon anser även att eleverna får för lite resurser vid de tidigare åldrarna och vill att skolsystemet ska lägga mer resurser på elever vid årkurs 1–6.

Källor: (1) Intervju med rektorn (Helena Anderstedt)
Bildtexter till Reportagebilder: (1)
Skribent
Fotograf
Research

Dela

Elevartikel

Redaktionen
19 jun
Elevartikel
11 jun
Elevartikel
10 jun
Elevartikel
05 jun
Elevartikel
04 jun
Elevartikel
04 jun
Elevartikel
03 jun
Elevartikel
27 maj
Elevartikel
16 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
15 maj
Elevartikel
Amalia Xhabli
17 mar
Elevartikel
Stina Burman
14 mar
Elevartikel
Warner Bros
14 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
© 1994 Castle Rock Entertainment
01 mar
Elevartikel
Omid Batoori
23 feb
Elevartikel
Brook Rushton/Sony pictures
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel

 

Redaktionen

15 maj
Professional
23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional