Här kämpar testdeltagarna mot sociala medier-suget

Publicerad 2016-02-03 13:30

Deltagarna i Mobile Stories sociala experiment kämpar mot sitt sug efter sociala medier och efter mobilen. Men en av dem har redan tvingats att ge upp.       

 

Sophie Larsson. Dag 2 utan mobil:

 

 

"Jag la ifrån mig mobilen på tisdag kväll. Det var skönt först. Sedan märkte jag hur svårt det är och hur många saker man använder den till i vardagen".

 

Måste resa sig ur soffan. "Jag har till exempel fjärrkontrollen till tv:n i mobilen så jag fick gå fram till tv:n och trycka på knapparna."

 

Dyrare kaffe." Jag har studentkortet med alla rabatter i mobilen. Jag köper kaffe varje morgon så det blev några kronor extra, plus att jag fick betala mer på bussen."

 

Tvingades till huvudräkning. "När jag handlar brukar jag använda kalkylatorn på min mobil om det finns rabatter för att räkna ut hur mycket jag sparar. Nu fick jag försöka räkna i huvudet i stället."

 

Tränade minnet. "Jag saknade att kunna söka upp platser på kartan i mobilen också. Nu fick jag söka innan istället och försöka komma ihåg."

 

Säkrare i trafiken. "Jag brukar alltid lyssna på musik vart jag än går. Nu hör man plötsligt ljud man inte brukar höra. Till exempel slipper jag att bli överraskad av bilar när jag går över gatan."

 

Mer tid till träning och läxor. " Jag har inte varit lika uppslukad av andra som vanligt. I stället har jag fått en massa saker gjorda. Jag hinner göra mina läxor och gå till gymmet. Man vill ju göra något med tiden som blir över och inte bara sitta och stirra in i en vägg."

 

Berättat för Jenny Sköld

 

Klaudia Karc. Dag 2 utan sociala medier.

 

 

LÄS OCKSÅ:

Mobile Stories: Följ med på vårt sociala experiment

Mobile Stories: Åldersgräns på sociala medier om två år

Dela

Elevartikel

Marie Silverberg Utgaard
06 dec
Elevartikel
05 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel

Redaktionen

24 sep
Professional
22 sep
Professional
22 sep
Professional
10 sep
Professional
12 apr
Professional