Stilla Flow öppnar dörrarna hos Salong Bella

Publicerad 2022-03-28 06:30

I februari slogs portarna upp till det unga företaget Stilla Flow. I detta repotars möter vi en ny entrepenör med drivet att få andra att må bättre och som satsar på behandlingar inom friskvård i Ljusdal. Du kommer också få veta mer om en ca hundraårig healing form samt vad manuellt lymfdränage är.

 

Oljud från både bilar och människor fyller gatorna och den framskridande vägen. Luften som fyller mina lungor är krispig och kylan nyper i kinderna. Jag styr stegen upp på stentrappan till en vit byggnad där de stora fönstren är täckta av den snirkliga loggan “Salong Bella”. Jag står på en svart dörrmatta med klädhängare och skoställ på vänster sida. När dörren bakom mig slår igen blir stojet utanför ett avlägset brus vilket byts ut till en lugn melodi som studsar mot de vita väggarna. En blond medelålders kvinna kommer in i rummet och visar vägen till ett mindre rum med svag belysning och en massagebänk, ett par stolar står vid sidan av den och på en låg hylla ångar två muggar med te.

 

Emma Eriksson

Varför öppnar du företaget?

- Jag vill gärna hjälpa andra att må bättre genom friskvård. Om jag kan få en människa att må bra så är det en förhoppning om att det blir ringar på vattnet. Att om en person går ut i samhället och mår bra kan andra människor må bättre genom att dem får ta del av den individens härliga energi, svarar egenföretagaren Therese "Tessan" Hancock.

Den 5 februari var dagen som Therese startade företaget Stilla Flow och hade sina första behandlingar.  

 

Vilka behandlingar kommer du att ge?

Emma Eriksson

-Åh, jag kommer att ge Reiki som är en japansk energi behandling som jobbar med kroppens naturliga läkeprocesser, säger hon glatt och fortsätter; och manuellt lymfdränage som är en mjuk långsambehandling där man pumpar lymfan i rätt riktning samt ökar lymfans hastighet.

Bortsett från att lymfsystemet deltar i kroppens immunförsvar för att bekämpa virus och bakterier ser den till att vätskebalansen i kroppen är stabil med hjälp av blodsystemet. Detta går till genom att den överflödiga vätskan (alltså lymfan) transporteras bort. Lymfan städar kroppen från restprodukter (t.ex. giftiga ämnen, bakterier, virus och döda celler) efter att blodet skjutsat runt näring och syre till kroppens organ. Efter en manuell lymfdränagebehandling brukar man känna sig lättare, gladare, fräschare och eventuella smärtor kan ha minskat eller försvunnit. 

Ordet “Reiki” är japanska för universell livsenergi, rei står för “universell” och ki för “livsenergi”. Reiki är en holistisk metod vilket betyder att kroppen och det psykiska välmående är ett, därför behandlar man hela kroppen genom att behandlaren lägger händerna försiktigt på klientens (som fortfarande har kläderna på) huvud, mage, mm. Den fysiska beröringen gör att så kallade "må-bra-hormoner" (t.ex. oxytocin) aktiveras samt att den universella energin rensar ut blockeringar. Sådana blockeringar är spänningar i kroppen från tidigare trauman, från stress, dålig kost och mentala påfrestningar som både finns i den andliga, emotionella och fysiska kroppen.

 

Har du hållit på med Reiki och liknande under en längre tid?

- Lymfterapeut har jag varit sedan år 2005, Reiki sen 2021 och jag utbildar mig till Reiki master i pågående stund, så kommer jag bli klar Reiki master i februari och sedan satsar jag på att bli Reiki lärare, berättar Tessan. 

Therese berättar att det finns tre steg, Reiki 1, Reiki 2 och Reiki 3, i en Reiki utbildning. Från det tredje steget har du funnit en förståelse om vad Reiki är och lever i det och när du känner dig redo kan du också lära ut behandlingsformen. Hon anser att man måste ha en riktig förståelse för ämnet innan man kan lära andra vad det innebär.

Jag ser mig om i det lilla rummet med de mjuka färgerna, tunga mörka skynken täcker den bortre väggen och dörröppningen. Massagebänken tar upp den största delen av rummet, samt den avlånga hyllan som de halvdruckna temuggarna står på. En tavla med tulpaner är upphängd på ena väggen och speglas i en spegel som hänger över byrån. Det är ingen stor yta att arbeta på vilket leder mig in på nästa fråga.

 

Tror du att du kommer utöka företaget i framtiden, alltså lokal eller medarbetare?

- Det jag kan se just nu kommer jag utöka verksamheten med fler tjänster. Det jag är jätte sugen på är yin yoga, förklarar hon.

Tessan beskriver yin yoga som en mycket passiv träning då du stannar i en position i ca 5 minuter, vilket gör att muskulaturen stretchar och man jobbar med bindväven. 

 

Har du erfarenhet av eget företagande?

- Vi säger nej eftersom det var så länge sedan.

 

Men är du taggad?

- Jag är taggad och de erfarenheter jag tar med mig från min anställning som förskolelärare är att bygga struktur och att ständigt ha en utveckling framåt. 

Under arbetsdagarna jobbar Tessan som förskolelärare på Järvsö förskola. 

 

Är det något mer du vill berätta?

- Boka behandlingar hos Stilla Flow, säger hon med ett skratt.

 

Du kan boka behandling på salongbellaljusdal.bokadirekt.se under Stilla Flow.

Adressen är: Norrajärnvägsgatan 51

Källor: (1) Reiki förbundet i Sverige - Reiki - så funkar det, (2) Wellnes - Det här är reiki - allt du behöver veta, (3) Tåbackens Reiki Healing - Reikis historia och ursprung, (4) 1177 vårdguiden
Bildtexter till Reportagebilder: (1)
Skribent
Fotograf

Dela

Elevartikel

14 aug
Elevartikel
28 jun
Elevartikel
27 jun
Elevartikel
21 jun
Elevartikel
21 jun
Elevartikel
15 jun
Elevartikel
14 jun
Elevartikel
10 jun
Elevartikel
Viaplay Clipsource AB
10 jun
Elevartikel
-
09 jun
Elevartikel
Bilden är tagen av Medina Rashid från Lindängenskolan.
09 jun
Elevartikel
Foto: Itgel
09 jun
Elevartikel
08 jun
Elevartikel
07 jun
Elevartikel
02 jun
Elevartikel
Foto: Tolin Alaqrabawi
02 jun
Elevartikel
Adam Suleiman
02 jun
Elevartikel
Vadim Ghairda
02 jun
Elevartikel
Jag.
02 jun
Elevartikel
Malak Azizi och Valeria Gjoka.
02 jun
Elevartikel

 

Redaktionen

14 mar
Professional
06 feb
Professional
12 sep
Professional
15 mar
Professional
04 dec
Professional
14 apr
Professional
13 apr
Professional
12 apr
Professional
11 apr
Professional