Nu är det dags att satsa på Lindängen!

Publicerad 2021-11-25 09:00

I denna text ska jag föreslå om hur man kan göra Lindängen till ett tryggare område. Jag upplever att många inte är trygga här, jag tycker själv att det skulle kunna vara tryggare. Som exempel tycker jag att riksdagen borde stifta hårdare lagar, så att mindre personer begår brott och så att området blir tryggare.   

 

För det första borde man införa fler övervakningskameror. Det skulle minska brott och andra kriminella aktiviteter. Personer som bor i Lindängen har rätt till ett tryggare liv. Om polisen skulle införa fler kameror så skulle det vara ett tryggare rättssamhälle. Det finns fördelar. Man skulle kunna göra små kameror som smälter in i området bland annat i gatlyktor.

 

BILD: Magnus Guenther/CC0 (https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.sv)

Ett annat argument är att man borde vara straffmyndig redan vid trettonårsåldern. Många brukar redan begå brott när man är tretton. Personer som är nära vänner eller som bara inte känner varandra bara utpressar andra och jag tycker att den som begått brottet borde dömas. Flera känner sig otrygga med att gå ut själv, så jag menar att fler poliser borde patrullera runt olika platser bara för att se till så att alla känner sig trygga.

 

För att känna sig tryggare kan man införa grannsamverkan. Det är ett samarbete med polis för att minska vardagsbrottsligheten. Målet är att minska brottsligheten och öka tryggheten och därmed också trivseln i bostadsområden. Nattvandring är också ett bra sätt på ett tryggare område. Det innebär att grupper av vuxna rör sig ute på gator, torg och i olika miljöer där andra inte känner sig trygga.

 

Många håller inte med om att man redan begår brott vid trettonårsålder eller att det inte finns någon som känner sig otrygg, men jag anser att många inte trivs här bara för all brott som begåtts. Folk använder personer som inte är straffmyndiga för att begå brott, det är ju för att domstolen inte kommer att ta några allvarliga belut som t.ex. fängelsestraff, utvisning och så vidare. Många utpressar utan anledning för att det bara är roligt. Så jag tycker att nattvandring och grannsamverkan är ett bra sätt på ett tryggare Lindängen. En nackdel med kameror är att de är dyra.

 

Slutligen vill jag säga att om vi skulle samarbeta och minska vardagsbrottsligheten genom grannsamverkan och nattvandring så skulle vi ha det tryggt. Om polisen skulle inställa fler kameror och om det skulle vara hårdare lagar så skulle man säkert känna sig trygg.

 

Källor: (1) Grannsamverkan, (2) Nattvandrarna, (3) Hyresgästföreningen
Skribent
Research

Dela

Elevartikel

"Sport" by Francois Peeters is licensed under CC BY-ND 2.0
06 dec
Elevartikel
Therese Nystrand
06 dec
Elevartikel
"Relinquished | The execution room" by James Kerwin Photographic is licensed under CC BY 2.0
02 dec
Elevartikel
01 dec
Elevartikel
"0925Rockford 1211" by gmilldrum is licensed under CC BY 2.0
30 nov
Elevartikel
"View of the port side of Douglas SBD-2 Dauntless (BuNo 2106) showing battle damage inflicted during the Battle of Midway. This photograph was taken on the Midway Atoll." by aeroman3 is marked with CC0 1.0
30 nov
Elevartikel
29 nov
Elevartikel
29 nov
Elevartikel
29 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
15 nov
Elevartikel
12 nov
Elevartikel
Jenny Persson
02 nov
Elevartikel
11 okt
Elevartikel

Redaktionen

25 okt
Professional
13 okt
Professional
24 sep
Professional
05 jul
Professional
06 maj
Professional