Foto: Amina Hussain
31 maj

Mitt första argument är att många elever äter inte skolmaten och det kan leda till att de blir trötta och orkar mindre. Man kan ha svårt att koncentrera sig på lektionerna för att man är hungrig. Vissa elever äter inte frukost på morgonen och när det är lunchtid så äter de inte maten. Så om eleverna inte äter frukost eller lunch så har de ingen energi. Man skippar alltså två viktiga måltider om dagen. 

Mitt andra argument är att det blir sämre kvalitet i skolan. Till exempel så presterar man dåligt på lektionerna och på provet för att man orkar mindre. Detta kan sen påverka ens betyg och resultat på ett dåligt sätt. Att man får ett dåligt resultat bara för att man inte har ätit lunch är dåligt. Om skolmaten blir bättre så kanske man inte får dåliga betyg utan bättre för då har man energi och orkar mer.

Ni kanske tycker att det är dåligt att förbättra skolmaten för att det är dyrt. Men då så borde man tänka på om maten förändras så kastar eleverna mindre mat. Detta är bra för jorden och miljön att det kastas mindre skolmat.

Avslutningsvis vill jag säga att bättre skolmat ger bättre betygsresultat och bättre för miljön. Jag hoppas verkligen att man tänker på att förbättra eller förändra skolmaten i framtiden.

Amina 6A 

Etiketter:
31 maj

Rasism det händer överallt men inte hela tiden, det händer mest i skolan. Jag förstår att många fortfarande lär sig men, men betyder det att det är okej? Nej, eftersom även om de är unga och fortfarande lär sig, det är fortfarande ingen bra ursäkt. Men det är inte bara barn, det är också vuxna som går runt och hotar folk för deras bakgrund. Men inte alla har sådant beteende och jag är glad för det, men rasism har ändrats mycket det har blivit bättre, bättre än förr i tiden. Förr i tiden så var rasism tillåten, andra såg det som inget problem. Men det betyder inte att rasism har försvunnit, det fortfarande finns kvar det brukar händer mest i skolan. Jag själv har blivit mobbad för att jag och min familj är från östra Asien.

Många har frågat mig om jag och min familj är forskare som har tagit fram coronaviruset. Eller när folk i skolan har hostat på mig i ansiktet, därefter så säger att dem fick Covid. På ett sätt som om det var mitt fel för att viruset fanns, att allting var mitt fel för att miljontals personer dog från det. Folk har kallat mig för offensiva saker exempelvis två ord som börjar på C. Exempelvis många har sagt att allting var mitt fel bara för att viruset kom från mitt land. Folk har även frågat om jag kan sjunga Dynamite från BTS, för att de trodde att jag var koreansk. De trodde att alla som kommer från Korea kan sjunga och dansa, förlåt men det är inte sant jag är också hemsk på att dansa.

Jag förstår att många organisationer kan hjälpa med det här och göra en förändring, men det är inte lika lätt som man tror. Alla har inte samma åsikter det är personens åsikt, och man kan kanske inte alls förändra den. Jag förstår att många har också blivit mobbade för deras bakgrund, och vill göra det tillbaka till någon annan eller personen som gjorde det. Men då blir du lika dålig som personen som gjorde det till dig, då drar du dig ner till deras nivå. Att hålla alla känslor till sig själv är inte något som kan hjälpa dig och om jag ska vara ärligt så vet jag att personen eller personerna som har mobbat dig kommer aldrig känna sig dåliga för vad de har gjort. De vill bara ha någon att diskriminera för att känna sig bättre. Att mobba folk för deras bakgrund är lika lätt som att kasta en sten i havet, men har de verkligen någonsin stannat och tänkt på hur djupt stenen går?

Etiketter:
Lara Lindängeskolan
31 maj

Vi måste sluta diskriminera andra, när du som barn blir diskriminerade kommer din framtid att förstöras långsamt. Men det är inte ditt fel. Folk har många olika ursäkter till varför de diskriminerar andra. De flesta säger att de själva har blivit diskriminerade och andra säger att de har haft en dålig barndom. Men det allra värsta är att de diskriminerar andra för att få sig själva att må bra.

Några tycker att det är bra att diskriminera, för oftast är det eleverna som diskriminerar varandra för hur de ser ut och deras religion. Men så ska det inte vara för alla förtjänar att behandlas bra oavsett vilken religion, utseende, kultur och mycket mer man har. Detta måste stoppas för diskriminering kan få andras framtid och utbildning att förstöras.

Lara Lindängeskolan

Slutligen vill jag säga att diskriminering inte ska utföras längre för många kan påverkas på ett dåligt sätt. Varför finns ens diskriminering när det enda man gör är att få andra att må sämre? Diskriminering bör inte finnas för alla är lika mycket värda.

Etiketter:
Foto: Valeria Gjoka
31 maj

Diskriminering är orättvist behandling av olika slag mot en eller flera personer. Diskriminering kan göra en person ledsen, arg eller några andra negativa känslor. Trakassering är en annan form av diskriminering. Det kan också vara att man diskriminerar någon för att de kommer från en viss bakgrund. Eller för ens religion eller flera andra saker.

Om det är någon som diskriminerar dig i skolan så kan man säga till en lärare om detta händer i skolan. Eller om det händer någonstans utanför skolan kan man anmäla den personen till polisen. En annan dålig grej om diskriminering är att det är problematiskt. Det skapar problem och man själv kan bli polisanmäld. Så det är viktigt att man tänker på det man säger.

Foto: Lexanda Bota

Det finns människor som diskriminerar andra människor för olika anledningar. Personerna diskriminerar andra folk för att de vill trycka ner henne eller honom. Det kan också vara att personen kanske har blivit utsatt för diskriminering, så de vill att andra människor ska ha det dåligt. Några diskriminerar andra för att se cool ut, men det är inte coolt. Jag tycker att de som diskriminerar ska lära sig att vara snälla mot andra. Man ska behandla andra människor som man själv vill bli behandlad.

Avslutningsvis vill jag säga att diskriminering måste stoppas, för att ingen mår bra av det.

Etiketter:
Classroom
31 maj

Först och främst tycker jag att speciellt vi ungdomar behöver väldigt mycket fritid då vi är unga och behöver mer energi och vi behöver uppleva mer saker nu när vi är unga innan vi blir vuxna och lever det tråkiga vuxenlivet. 

För det andra hamnar flera ungdomar i depression på grund av stress som kan uppkomma av läxor. Detta är inget konstigt då elever förväntas gå till skolan och jobba hela dagen för att sen komma hem till ännu mer arbete. Dessutom känner fler ungdomar sig mindre stressade när de får göra klart allt arbete i skolan, inte hemma. För övrigt är det inte obligatoriskt att ha läxor då det inte står med i läroplan men ändå väljer flera skolor att ha med det.

För det tredje tycker jag att det är viktigt med lärarstöd som gör att ungdomarna kan få hjälp då alla inte har utbildade vuxna hemma och därför har lärare ansvar att se till att ungdomarna får hjälp.

Som sagt kan läxorna leda till att man mår dåligt och känner att man inte kan något vilket leder till att barnen tappar motivationen till att gå till skolan vilket sedan gör att de får sämre resultat. Det är klart som en korvspad att alla ungar ska utbilda sig och ha rätt till att nå ett högt resultat.

Vissa tycker att de är bra med läxor då man repeterar det man har gjort på lektionen och sedan anses få högre resultat men som sagt kan man tappa motivationen till allt skolarbete. Vissa lärare tycker att man lär sig mer när man får läxor som i sin tur leder till att eleverna får högre resultat i skolan. Men enligt mig känner jag att jag presterar bättre i skolan med högre resultat när jag inte har läxor då jag inte känner att det är lika mycket press på mig.

Abdullah Asif 6a Lindängeskolan Malmö

Etiketter:
Av: Jag
31 maj

Mitt första argument är att jag vill stoppa mobbning för att människor mår inte bra och det kan leda till att de tar självmord. Jag vill att mobbning blir en ny lag för är du 15 år gammal så är du straffmyndig. Och jag vill att dem som är över 15 ska straffas.

Mitt andra argument är att människor är lika mycket värda och att folk ska bli lika behandlade som alla andra människor.

Folk kanske undrar ja men folk har yttrandefrihet. Ja men man behöver inte fördärva någons liv för de kanske har det i sitt hjärta och folk kanske är lite känsliga och då kanske de vill döda sig själva.

Avslutningsvis vill jag stoppa mobbning eftersom jag inte tycker om det.

Etiketter:
30 maj
Viggo Brorsson
30 maj
Etiketter:
Moa Kriström
30 maj
29 maj

Elevartikel

Foto: Amina Hussain
31 maj
Elevartikel
31 maj
Elevartikel
Lara Lindängeskolan
31 maj
Elevartikel
Foto: Valeria Gjoka
31 maj
Elevartikel
Classroom
31 maj
Elevartikel
Av: Jag
31 maj
Elevartikel
30 maj
Elevartikel
29 maj
Elevartikel
Skribenten
29 maj
Elevartikel
Emma Johansson
26 maj
Elevartikel
Adrian Vestin
26 maj
Elevartikel
Mathilda Gustavsson
26 maj
Elevartikel
Elliot Hagström
22 maj
Elevartikel
Mohamad
17 maj
Elevartikel
Cenita Welander
16 maj
Elevartikel
09 maj
Elevartikel
09 maj
Elevartikel
09 maj
Elevartikel
09 maj
Elevartikel
09 maj
Elevartikel

 

Redaktionen

14 mar
Professional
06 feb
Professional
12 sep
Professional
14 apr
Professional
13 apr
Professional
12 apr
Professional
11 apr
Professional
04 apr
Professional
15 mar
Professional