Mina svårigheter med min resan till Sverige

Publicerad 2019-12-05 10:45

Jag heter Amer. Jag föddes 2004 i Khan Younis, Gaza, Palestina. Jag bodde först i ett liten hus med mina föräldrar och mina tre syskon. Efter det flyttade vi till ett större hus och jag bodde där med min familj. Jag studerade förskolan och grundskolan till ÅK 8 i mitt hemland.

 

År 2014 blev det krig i Palestina . Efter kriget bestämde min man att vi måste lämna landet därför min pappa resa till sverige år 2015. Hans resa var jättejobbig. Då sökte han om asyl. Efter två år fick han asyl och om ett år vi fått uppehållstillstånd. Och började vår resa till sverige.

Ordning för resor från Gaza behöver många förfaranden. Resa utanför Gaza är från två korsning. De är från Egypten eller Israel. Egyptens korsning är jätte svart. Det behöver många förfaranden och ordning. Personen kan vänta ett år till resa från Egyptens korsning. För att korsning Öppnar en eller två dagar per månad. Och resa från Eriz korsning är svårare än Egyptens korsning för att man måste skicka en ansöka till palestinska myndigheten och palestinska myndigheten ska skicka till israeliska myndigheten och du ska vänta cirka tre månader. Man har inte rättighet att bestämma när ska resa och man får ett samtal på kvällen att nästa morgon kan resa. Mest av de fick avslag på sin ansökning utan skäl.

Efter ungefär två månader fick vi ett samtal att vi kan resa nästa morgonen. Det var en glädjande nyhet för att vi ska resa och en sorglig nyhet för att vi ska lämnar våra hemland i samtiden. Släktingarna träffades tillsammans för att hälsa på oss. Det var en mycket svår natt. Vi sov inte hela natten. Följande morgon började vår resa till Sverige.

Nästa morgon började vår resa. Vi åkte till Erez gränsen och inspektionen var mycket grundlig. De tvingade oss att gå mycket och bära våra tunga väskor. Inspektionen slutade efter åtta timmar. Därefter gick vi till Jordanska gränsen . Vägen var sex timmar lång från Erez gränsen. Vi stannade i Jordanien en månaden. Vi träffade mina släktingar och det var första gång att se dem. Vi väntade på att min pappa skulle komma till Jordan och hämta vi till Sverige. Det var fina dagar. En månad senare kom min pappa och hämtade vi till Sverige och det var lycklig och glad efter tre år väntad.

Vi anlände till Sverige. Början var svår. Jag började i skolan. Det var svår men började gradvis trivs med skolan. Jag började tänka på ambition. Ingenting är omöjligt med ära och beslutsamhet det som jag lärde från mitt liv i Palestina och min resa till sverige. Slutade det första året. Jag lärde mig lite språk och mycket informationer. Ambition är stora och drömmar så mycket. Jag hoppas att min framtid kommer att vara full av vackra saker. Jag drömmer att bli ingenjör. Jag kommer att arbeta hårt för att uppnå denna ambition och omvandla dröm till verklighet.

Källor: (1) deposit photo

Dela

Elevartikel

31 jul
Elevartikel
31 jul
Elevartikel
26 jun
Elevartikel
15 jun
Elevartikel
29 maj
Elevartikel
Privat
19 maj
Elevartikel
.
16 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
Okänd.
07 maj
Elevartikel
04 maj
Elevartikel
04 maj
Elevartikel
28 apr
Elevartikel
Wilma Olsson
27 apr
Elevartikel
21 apr
Elevartikel

Redaktionen

17 okt
Professional
05 maj
Professional
20 mar
Professional
26 jan
Professional
26 jan
Professional