Lindängen ska bli ett tryggare område!

Publicerad 2021-11-25 09:00

Lindängen är ett område där många personer bor i. Jag tycker att Lindängen är ett osäkert område, eftersom saker som till exempel skjutningar och explosioner sker ofta här. Personer vågar inte gå ut på kvällarna på grund av allt som sker. Det är olagligt att det händer saker runt om Lindängen. Nu ska jag berätta vad kan vi göra, för att göra Lindängen tryggare område för folket.

 

För det första så tycker jag att alla människor som bor i Lindängen ska vara trygga och inte känna sig rädda eller otrygga. Barn ska inte uppleva brott. Men hur ska vi göra så att personer ska känna sig trygga? 'Jo' det borde finnas mer kameror, poliser och högre straff för de som begår brott. Det finns både nackdelar och fördelar med det. Till exempel fler poliser är bra för att de ska ha mer koll om vad som händer runt omkring Lindängen och om man ska tänka smart så ska man gå runt lägenheten och kolla om det händer något eller hålla mer koll på de kriminella folket. En nackdel med poliser är att de kan inte hålla koll på allt för att de kan ha andra viktigare saker att göra eller så kan det vara så att det finns inte tillräcklig med poliser som kan hålla koll på allting som händer omkring.

För det andra är att vårt samhälle behöver testa nya grepp för att komma till rätta med den sociala ojämlikheten. Lindängen är ett område som drabbas mycket av kriminella. De flesta av kriminella gör brott som är olagligt att göra. Det är därför personer vågar inte gå ut på nätterna på grund av allt som händer runt omkring Lindängen. Man ska aldrig lita på en kriminell för att många barn blir tvingas för olika saker, exempelvis de flesta av tjejerna blir tvingat till saker. Exempelvis de behandlar barn med våld.

Lindängen/Malmö

För det tredje är att en del av tryggheten handlar om att alla ska känna igen sig, ska respektera varandra och vara ärliga med det som man säger. När något brott pågår och man ser det, så är det väldigt viktig att man ringer polisen, det är bra att man gör det så polisen kan stoppa det så snabbt så möjligt. Polisen kan stoppa genom att den personer ska få konsekvenser. Det beror på vad personen har gjort. Polisen kan ge olika konsekvenser, exempelvis som livs fängelse, frihetsberövande. I vissa fall kan bötesstraff omvandlas till fängelse.

Många håller inte med om att det ska finnas mer poliser eller kameror. Det är klart att alla inte håller med mig och tycker inte om min åsikter men varför inte våga och säga sina åsikter? Visst kan det vara så att personer har bättre åsikter om att göra Lindängen tryggare. Som exempelvis att det ska finnas mer vakter på nätterna än på dagen, för att det händer mer saker på nätterna än dagen. Vi ska försöka och satsa på att göra Lindängen tryggare.

 

page Slideshow: 
Källor: (1) Huregastforeningen
Skribent
Fotograf
Research
Tags: 

Dela

Elevartikel

"Sport" by Francois Peeters is licensed under CC BY-ND 2.0
06 dec
Elevartikel
Therese Nystrand
06 dec
Elevartikel
"Relinquished | The execution room" by James Kerwin Photographic is licensed under CC BY 2.0
02 dec
Elevartikel
01 dec
Elevartikel
"0925Rockford 1211" by gmilldrum is licensed under CC BY 2.0
30 nov
Elevartikel
"View of the port side of Douglas SBD-2 Dauntless (BuNo 2106) showing battle damage inflicted during the Battle of Midway. This photograph was taken on the Midway Atoll." by aeroman3 is marked with CC0 1.0
30 nov
Elevartikel
29 nov
Elevartikel
29 nov
Elevartikel
29 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
25 nov
Elevartikel
15 nov
Elevartikel
12 nov
Elevartikel
Jenny Persson
02 nov
Elevartikel
11 okt
Elevartikel

Redaktionen

25 okt
Professional
13 okt
Professional
24 sep
Professional
05 jul
Professional
06 maj
Professional