Lever du i samma värld som dina kompisar?

Publicerad 2015-11-19 14:00

Mobile Stories tjuvkikar i för oss okända människors sociala medier-flöden. Missa inte! Det är spännande!

 

Viktoria Plekhova, 19

Jag följer en sida för ryssar som heter Made in SSSR. Där är inlägg med nyheter från Ryssland, och mycket diskussioner om det som händer, framför allt om Ukraina, om hur hemskt allting är. Det är mycket skämt om politiker och så också.

 

Phimchanok ”Thaithai” Bunnet, 18

 

Jag har mycket musik i mitt flöde, mycket artister – RnB, soul, hiphop och allt det. Mycket thailändsk musik också. Jag har bott i Sverige i 10 år men kommer från Bangkok.  Folk tror att jag är afro på grund av håret, men jag är thailändare helt och hållet. Jag vet inte varför jag har krulligt hår. Det är min pappa. Han har också krulligt hår trots att han är thai.

Jag har mycket thailändska vänner på Facebook. De använder det inte på samma sätt som svenskar. De skriver om allt, känslor och allting, som en dagbok. De gör mycket videos på sig själva också, typ filmer sig när de säger: ”Min nästa kille kommer att vara….” och sånt. Olika utmaningar också. Man utmanar varandra i vem som får mest likes. Den som inte lyckas få fler än den som utmanade måste göra något. Armhävningar eller hoppa i vattnet någonstans.  Det är väldigt vanligt nu med någon som har sminkats ful, med finnar och glasögon och sedan någon som lägger handen över kameran och sedan Bling! så är personen jättesnygg. Jag gillar animé också och fotboll. Jag har inte så mycket nyheter i flödet. Jo, förresten, om fotboll. Jag gillar Hammarby så jag brukar få nyheter om dem.

 

Kristina Kneizyte, 17:

Jag har mest restips, kläder och djurklipp. Men också nyheter om Ryssland. Ibland nyheter från Aftonbladet. Jag läser när det händer något i Stockholm, om olika brott mest.

 

Rasmus Hedlund, 16:

 Jag går en teaterlinje på gymnasiet så det är mycket teater i mitt flöde. Klasskompisar som lägger upp olika filmer de gör till exempel. Det är mycket roliga klipp som folk delar. CSGO är en spelsida jag följer, jag gillar att spela. Jag är inte så intresserad av nyheter. Jag kanske kollar Aftonbladet någon gång om någon annan delar. Häromdagen kollade jag på något som handlade om kriget i Syrien. De föreslagna inläggen brukar handla om spel och mode.

 

Emma Kjellin, 17:  

—Jag är vegetarian och har tidigare varit vegan. Jag har mycket sådana grupper i mitt flöde, dels för att få inspiration, men också som stöd. Som vegetarian blir man ofta ifrågasatt. Folk tror att man bara äter sallad och att man inte får någon variation. ”Vegetarianer och Veganer i Sverige” är en sådan grupp. Det är mycket inlägg om djurrätt också i mitt flöde som andra delar, djur som behandlas illa och så. Jag blev vegan efter en period när jag hade någon form at ”life crisis”. Det kändes som att det var så mycket problem i världen. Genom att bli vegan kunde jag åtminstone göra någonting. Jag går en inriktning på gymnasiet som heter artist & musiker så jag har mycket musik i flödet också.

 

Pen Kohklang, 17:  

– Jag följer bara mina kompisar. Jag delar inget och har aldrig gjort några statusuppdateringar, men vill ändå ha lite koll på vad som händer. Ibland lägger de upp nyheter  från andra länder och så. Jag är ganska neutral, visst läser jag men jag tar inte ställning. Om det inte är någonting som direkt rör min familj, så bryr jag mig inte. Jag är väldigt oklar som person, jag tar inte ställning eller kommenterar.  

 

Erik Elvin, 16 år:  

– Jag försöker få bort mina fördomar så mycket som möjligt. Jag försöker få en så sann bild som möjligt av hur det är. Jag följer Omni, som inte handlar så mycket om åsikter utan mer neutralt om vad som hänt. Jag gillar Hans Rosling också, honom följer jag. 

 

Matilda Odelfors, 16:  

– Jag är mest på Instagram och Snapchat. Jag följer mest vänner och familj. Jag är inte så jätteintresserad av politik. Jag dansar så det är många av mina danskompisar som lägger upp klipp från träningen eller från föreställningar och så.

 

Johan Norling, 16:

 – Jag är mest på Instagram där jag följer mina vänner. Ibland kollar söker jag på hashtags också för att hitta intressanta konstnärer. Vi läste i skolan om surrealistisk konst och det fick mig att upptäcka genren. Politik är också roligt, men helst då att ta del av andras synvinklar. Om något händer så brukar jag söka på ungdomsförbunden och kolla vad de tycker. Det hjälper mig att hitta motargument.

page Slideshow: 

Dela

Elevartikel

09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
Hanna Högvall
12 sep
Elevartikel
Märta Sandfeldt
12 sep
Elevartikel
.
12 sep
Elevartikel
Vänsterpartiet
12 sep
Elevartikel
10 sep
Elevartikel
Elias Gripler
10 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
08 sep
Elevartikel
08 sep
Elevartikel
08 sep
Elevartikel
08 sep
Elevartikel
08 sep
Elevartikel

 

Redaktionen

04 apr
Professional
14 apr
Professional
13 apr
Professional
12 apr
Professional
11 apr
Professional
04 apr
Professional
12 sep
Professional
08 apr
Professional
07 apr
Professional