KDs lösningar på bostadskrisen

Publicerad 2022-09-08 14:15

Hur ska ungdomar och nyanlända kunna bo någonstans när det inte finns några bostäder kvar och hur ska vi få pensionärer att flytta till mindre ställen så stora familjer kan flytta in? Kommer fler ungdomar kunna flytta hemmifrån till sina egna bostäder? Här svarar Jan-Erik Björk (KD) på problemen och kommer med förslag på dom nästan omöjliga frågorna!

 

Vi har ett stort problem i Sverige, bostäder. Bostäderna räcker inte till för alla, inte nog med det men extremt mycket vänte tid och byggtid. Jan-Erik Björk menar att det ungefär tar 20 år efter planering att en bygga bostaden. Mycket tid, planering och pengar läggs ner vilket gör att bostäderna inte heller blir så billiga för ungdomar att ha råd med. När man ska bygga bostäder måste man tänka på miljön och utvecklingen. Man vill fortsätta utveckla så att t ex byggnaderna blir säkrare och tål mer, men också att naturen är en prioritet och kommer först. Man måste tänka på vart man bygger eftersom att man vill behålla så mycket av naturen som möjligt.

Detta problem ska få sin lösning. Jan Erik säger att det är ett enormt projekt, att det kan fortsätta flera hundra år framåt. Att det kommer kosta folks arbetsliv, men en lösning man kan göra redan nu är att följa regler. Följer man reglerna som är satta blir det lättare att jobba och utveckla samhället. 

Bostäder görs inte bara sådär, utan så att dem ska passa för alla så många unga kan få egna bostäder. När de bygger nya bostäder så fokuserar man på vilka åldrar som kommer ha råd med att bo i de bostäder man bygger och i vilka områden man bygger. T ex om man bygger en ny bostad i ett område där det är billigt att bo, dvs där inte många familjer lever i lyx så måste man fokusera på att bygga rimliga bostäder som kan passa familjerna och ungdomarnas ekonomier. 

Jan Erik säger ''det är inte bara att bygga en bostad sådär, utan man måste tänka på miljön som man bygger i och om folk kommer både trivas i bostäderna och ha råd med att flytta in och köpa sig en egen bostad''. 

Enligt Fastighetstidningen så berättar de att Stefan Attefall (KD) inte legat på den lata sidan under dessa tre år för att lösa problemet. Det har gjorts 65 utredningar efter svar och lösningar och nya lagar har kommit fram.

Tittar man på andra hemsidor som t ex Proletären så förklarar Catherine Holt att det finns en bra lösning på detta. Hon förklarar att det går att bygga bort bostadsbristen genom en starkare hyresgäströrelse. Mellan 1965 och 1974 så skapades ett par lägenheter för att fler ska kunna få bostäder. De kallas för miljonprogrammen och används än idag. 

Enligt SCB så kommer enligt beräkningar Sveriges befolkning att komma upp i 11 miljoner år 2032 vilket betyder att fler bostäder behövs komma till liv. Det är viktigt att det byggs så stora byggnader som möjligt så fler personer kan ha ett hem. Eftersom att det redan nu är bostadskriser så måste man få igång detta projekt rejält eftersom att det kommer vara betydligt mer folk längre fram i tiden och bostadskrisen kommer höjas enormt om inte det antingen byggs fler små enkla hus eller större bostäder.

Men KD har en optimistisk syn på framtiden och tror att vi kommer kunna lösa dom problemen vi har.

Källor: (1) Bostad/ Krisdemokraterna, (2) Proletären
Skribent
Fotograf
Research
Video
Tags: 

Dela

Elevartikel

14 aug
Elevartikel
28 jun
Elevartikel
27 jun
Elevartikel
21 jun
Elevartikel
21 jun
Elevartikel
15 jun
Elevartikel
14 jun
Elevartikel
10 jun
Elevartikel
Viaplay Clipsource AB
10 jun
Elevartikel
-
09 jun
Elevartikel
Bilden är tagen av Medina Rashid från Lindängenskolan.
09 jun
Elevartikel
Foto: Itgel
09 jun
Elevartikel
08 jun
Elevartikel
07 jun
Elevartikel
02 jun
Elevartikel
Foto: Tolin Alaqrabawi
02 jun
Elevartikel
Adam Suleiman
02 jun
Elevartikel
Vadim Ghairda
02 jun
Elevartikel
Jag.
02 jun
Elevartikel
Malak Azizi och Valeria Gjoka.
02 jun
Elevartikel

 

Redaktionen

14 mar
Professional
06 feb
Professional
12 sep
Professional
15 mar
Professional
04 dec
Professional
14 apr
Professional
13 apr
Professional
12 apr
Professional
11 apr
Professional