"I Almedalen tvingas du att börja tänka"

Publicerad 2019-07-07 18:30

Ta ert ansvar ni som är unga - åk till Almedalen nästa år och gör era röster hörda i debatten! 

 

Majoriteten ungdomar tror att Almedalsveckan är kopplad till Stockholmsveckan. Ringer det en varningsklocka än? Almedalsveckan är en av Sveriges största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor! Seminarier, tal och evenemang som träder fram under veckan är kostnadsfria och öppna för alla.

Almedalen är en magisk plats som för människor samman, där åsikter och reflektioner diskuteras med andra som inte tycker som en själv. Vilket är så viktigt att få ta del av. Det är dessutom en fantastisk mötesplats för de som vill utöka sitt nätverk. Många åker dit med många frågor, och jag kan säga med handen på hjärtat att jag kommer hem med fler frågor än vad jag kom dit med. Vilket får mig engagerad till att vilja förändra och påverka i de frågor som ligger mig nära om hjärtat. Efter en het middagsdiskussion igår med Demokratibyggets verksamhetsledare så insåg jag det viktigaste av allt. I Almedalen “tvingas” du att börja tänka, efter många paneldebatter och seminarier blir man medveten om att en förändring måste ske, och om inte du tar dig an utmaningen att vilja förändra, vem annars gör det? Tillsammans kan vi göra stor skillnad. Just därför är det så viktigt att alla människor får ta del av detta sammanhang.

Alla människor har ett viktigt ansvar i att ge infon till ungdomarna om att den existerar. De finns en stor problematik i att de paneldebatter och seminarier jag besökt har diskussionerna förts mellan vuxna. De viktigaste frågorna som rör och drabbar unga ska unga få göra sin röst hörd i. Ungdomar ska få chansen att ta del av de viktiga frågorna och diskussionerna.

Ansvaret ska ha legat på den äldre generationen, som tyvärr alla inte är villiga att ta. Därför klev jag och Simon Detelin Karlsson in som ungdomsreportrar under Almedalsveckan, för att göra ungas röster hörda och låta ungdomar ta del av de diskussioner som förs i Almedalen.

Är du antingen en ungdom eller vuxen som vill ta del av vår resa i Almedalen, då rekommenderar jag dig att hålla dig uppdaterad, för snart kommer ni få ta del av den genom vloggar och poddar som jag och Simon satt ihop under veckan.

Denna resa vill jag även påpeka gjordes möjlig genom Demokratibygget och Mobile Stories som gav oss uppdraget. Tack för att ni finns och låter oss unga få chansen att göra våra röster hörda. Ni stärker oss som grupp, och snart är vi oövervinnliga (genom Barnkonventionen).

Nu uppmanar jag alla er att ta ert ansvar. Vi är den nya generationen och vi behöver er hjälp hjälp att få in en fot i vårt demokratiska samhälle. Jag vill se fler unga i Almedalen, och det är inget jag kan åstadkomma på egen hand, utan endast tillsammans med er. Sprid Almedalen vidare!

Skribent
Research
Tags: 

Dela

Elevartikel

Hodon Dahir
26 jun
Elevartikel
15 jun
Elevartikel
29 maj
Elevartikel
Privat
19 maj
Elevartikel
.
16 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
Okänd.
07 maj
Elevartikel
04 maj
Elevartikel
04 maj
Elevartikel
28 apr
Elevartikel
Wilma Olsson
27 apr
Elevartikel
21 apr
Elevartikel
16 apr
Elevartikel
16 apr
Elevartikel

Redaktionen

17 okt
Professional
05 maj
Professional
20 mar
Professional
26 jan
Professional
26 jan
Professional