Hur det är att jobba i en skola i USA

Publicerad 2019-09-16 20:45

I två veckor har jag praoat på en skola i USA. i Denna artikel kommer du kunna läsa om hur en skola är uppbyggd och hur en skolsyster arbetar i en skola i USA.

 

Skolan jag praoade på heter Royal Oks och är en skola som ligger i Wisconsin i USA. Kommunen betalar alla kostnader för skolan så det är en kommunal arbetsplats. Eleverna på skolan skulle man kunna säga är skolans kunder. Det finns många olika yrkeskategorier på skolan. 72 stycken anställda finns, och de kan jobba inom, grundskollärare, speciallärare, fritidsledare, rektor och biträdande rektor, vaktmästare, vaktpersonal, föräldrar som hjälpte till dagligen, skolsyster eller kurator. Majoriteten av personal och lärare på skolan är kvinnor. Skolan har bara 6 män av 72 anställda på skolan. Alla lärarna på skolan får en fast månadslön.

När jag skulle söka till en praoplats så frågade jag min moster som jobbar på skolan Royal Oak och jag fick platsen. Min moster heter Jill McKenna och jobbar som en skolsyster. Hon har jobbat som skolsyster på Royal Oks i tre år och innan det så hade hon jobbat på en annan skola som skolsyster i fyra år. Alla anställda på skolan jobbar inte i skift och Jill jobbar hela skoldagar och jobbar från 07:55 till 15:23. En vanlig arbetsdag får Jill börjar med att hon kommer till skolan sätter sig vid sin dator och sedan ger hon de elever som behöver morgonmedicin till dom eleverna. Sedan hjälper jag elever som har blivit sjuka eller skadas sig på något sätt till exempel lekparken. Så fort en elev kommer till hennes kontor så måste hon dokumentera in vem det var som kom, vad var det som hade hänt med eleven och vilken tid eleven kom. Allt det dokumentera hon in i sin dator. Ibland måste Jill ringa till föräldrar att hämta upp eleven om de måste åka hem.

Den stora arbetsuppgiften Jill har som skolsköterska är att ta hand om sjuka eller skadade elever, att ge medicin för dom eleverna som tar schemalagd medicinering. Även annan medicin som astma eller alvedon. Hon hjälper även till om någon behöver akutmedicin. Om en elev är allergisk mot jordnötter och får en allergisk reaktion så måste hon hjälpa de elever, hon gör också visioner och hörselundersökningar. Jill jobbar som skolsyster på Royal Oks. Hon började jobba här för att sina barns gick på Royal Oks och skolskytten före henne skulle sluta. Hon fick då reda på det och valde att byta till att jobba på Royal Oks. En stor anledning till varför hon fick jobbet var för att hon var erfaren och visste hur allt gick till på grund av att hon hade jobbat på en skola som skolsaker innan. Om Jill skulle inte jobba som skatter så skulle hon förmodligen jobba på sjukhuset eller på akutvården. Akutvården jobbar hon även på ibland nu. Hon skulle nog göra något mer tekniskt än att vara en skolsyster.

Jill älskar alla barn som kommer in i hennes kontor även om det inte är något stort och hon skrattar varje dag på grund av alla roliga och knäppa saker barnens säger. Personalen är jätte trevliga, glada och roliga och det är ett mycket trevligt miljö runt om i skolan. det är de bästa med henne jobb.

Jill han en kandidatexamen i NO ämne som är specialiserade i skolsköterska Och hon läste på universitet i 4 år.

För att jobba som en skolsköterska så måste man ha en legitimerad sjuksköterska. I denna arbetsplats är det lite annorlunda för att först och främst måste man gilla barn. Man måste vara mycket medveten om barnen med allergier och hur det ser ut och speciellt elever med svåra allergier som jordnötter eller någon slags mat. På denna skola så är jag den enda skolsköterskan och då när någon kommer med en fråga och jag inte själv vet svaret så måste jag kunna hitta ett annat sätt att ta mera på de svaret genom att söka på internet eller fråga andra skolsköterskor.

Dom egenskaperna som är bra att ha om man vill blir en skolsköterska är att du måste vara bra på kommunicera, du måste vara säker på dina färdigheter, du måste vara bekväm med att ta hand om barn, och kunna prata med föräldrar och det är en av dom svåraste sakerna att göra ibland för att alla föräldrar förstår inte 100 procent.

Det finns ingen dresscode på Royal Oks, jag tror att det är mer av en avslappnad dresscode. Och speciellt Jill eftersom hon kan bli lätt smutsig om någon skulle till exempel spy eller börja blöda så skulle det vara bra om jag inte hade på mig så fina kläder för det kan då bli förstörda.

Jill är inte medlem i en fackförening eftersom det inte är vanligt i USA. Det finns en fackförening för lärare men jag är inte med i den.

Som skolsköterska är det viktigt att få ha en dator för att komma åt alla elevers hälsokontroller som finns på datorn.

Skolsköterska är ett framtidsyrket för att det kommer alltid behövas och det är speciellt nödvändigt på en skola för att se till att alla elever mår bra.
 

Källor: (1) Royal Oks
Skribent
Fotograf
Tags: 

Dela

Elevartikel

Privat
19 maj
Elevartikel
.
16 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
Okänd.
07 maj
Elevartikel
04 maj
Elevartikel
04 maj
Elevartikel
28 apr
Elevartikel
Wilma Olsson
27 apr
Elevartikel
21 apr
Elevartikel
16 apr
Elevartikel
16 apr
Elevartikel
14 apr
Elevartikel
Bokförlaget Forum. Bokförlaget Atlantis. Albert Bonniers Förlag.
13 apr
Elevartikel
26 mar
Elevartikel

Redaktionen

05 maj
Professional
20 mar
Professional
26 jan
Professional
26 jan
Professional
08 jan
Professional