Höj Hastigheten För A-traktorer

Publicerad 2021-12-01 12:25
Eric Eriksson

Jag tycker att hastigheten för A-traktorer borde höjas till 50kmh i stället för den nuvarande hastigheten som är 30kmh. Jag anser att A-traktorns hastighet borde höjas från 30kmh till 50kmh.

För det första så tror jag att irritationen som uppstår av stressade bilister när dom kommer bakom en A-traktor som kör i 30kmh som en A-traktor idag får gå som snabbast genom ett tätbebyggt område kommer att minska kraftigt om man höjer hastigheten för A-traktorer. Det tror jag eftersom där det är svårast att köra om A-traktorer är igenom byar där hastighets gränsen är 50kmh i timmen och om då A-traktorer får gå i 50kmh så kommer det inte att bli någon irritation av bilister som kommer bakom en A-traktor. På landsvägar eller andra vägar där hastigheten är upp mot 70/90kmh i timmen så är det lätt att köra om A-traktorer eftersom vägarna ofta är breda och har en vägren och så är det mindre tätt med trafik så man får mer chanser att köra om än i tätbebyggt område så hastigheten behöver bara höjas till 50kmh så att bilister slipper hamna bakom en A-traktor i 30kmh på en väg där det är 50kmh.

För det andra så tror jag att fler A-traktor förare kommer att köra lagligt eftersom att 50kmh i timmen är en ganska bra hastighet som går bra att åka i. Man tar sig dit man vill hyffsat snabbt och det behövs inte gå nå snabbare än 50kmh så då tror jag att mindre folk kommer att trimma sina a-traktorer.

Ett motargument som kommer upp hos folk när man kommer med förslaget om att höja hastigheten för A-traktorer är att 15åringar inte har tillräckligt med erfarenhet och inte är mogna nog att få köra i 50kmh. Men när man är 15år får man ta AM körkort för att få köra A-traktor och på samma körkort så får man köra mopedbil i 45kmh och moped klass 1 som också får köra i 45kmh. Därför anser jag att en 15åring har tillräckligt med erfarenhet och är mogna nog att köra i en högre hastighet än 30kmh.

För det tredje, en A-traktor är från början en vanlig personbil som man bara har strypt hastigheten till 30kmh och tagit bort baksätet osv krocksäkerheten i en A-traktor är fortfarande som en helt vanlig personbil. En mopedbil som får gå i 45kmh har sämre krocksäkerhet än person så alltså är krocksäkerheten bättre i en A-traktor än i en mopedbil därför ser inte jag något problem med att höja hastigheten på A-traktorer till 50kmh.

För att sammanfatta min artikel tycker jag att hastigheten på A-traktorer borde höjas från 30kmh till 50kmh, eftersom man med samma körkort och erfarenhet som behövs för att få köra A-traktor får köra mopedbil och moped klass 1 som båda får gå i 45kmh.

Källor: (1) Riksdagen.se, (2) Mest Motor, (3) SVT
Skribent
Fotograf
Research

Dela

Elevartikel

Aya Najib
14 jan
Elevartikel
Ichigo121212/Pixabay
13 jan
Elevartikel
Pexels.com
22 dec
Elevartikel
21 dec
Elevartikel
Cornelia Saidi
20 dec
Elevartikel
17 dec
Elevartikel
Nils Clase
17 dec
Elevartikel
17 dec
Elevartikel
17 dec
Elevartikel
16 dec
Elevartikel
16 dec
Elevartikel
by U. S. Fish and Wildlife Service
16 dec
Elevartikel
15 dec
Elevartikel
"Yngeredsfors, vattenkraftverk i Ätran." by Fotograf okänd, / Järnvägsmuseet is marked with CC PDM 1.0
15 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
Axel Harkén
14 dec
Elevartikel
14 dec
Elevartikel
"Grand Theft Auto IV - Stylized (3)" by William Hook is licensed under CC BY-SA 2.0
14 dec
Elevartikel
Erik Backman
14 dec
Elevartikel
Linus Granat
14 dec
Elevartikel

Redaktionen

21 dec
Professional
25 okt
Professional
13 okt
Professional
24 sep
Professional
05 jul
Professional

Mobilestories Poll