Framtiden för fysiska sportfiskebutiker

Publicerad 2020-12-18 07:30

Hur ser framtiden ut för fysiska sportfiskebutiker? Kommer det finnas lika många butiker som det finns i dagens läge, eller kommer den mesta försäljningen att ske på nätet? Kommer det enbart finnas butiker på nätet, eller är det de stora butikerna på nätet som enbart kommer bedriva fysiska butiker?

 

En fråga som många svenska sportfiskare ställer sig är om det kommer finnas några fysiska sportfiskebutiker kvar i framtiden.

Idag finns det väldigt många olika sportfiskebutiker i Sverige, stora som små. Men sedan finns det de som satsar mer på näthandeln än sin fysiska butik och ett praktexempel på detta är Söder Sportfiske.

De har en fysisk butik som har det man behöver. Man kan som kund känna och klämma på grejer. Men de satsar betydligt mer på sin näthandel, vilken de är överlägset störst i Sverige med. De började som en helt vanlig sportfiskebutik, men sedan när de blev större valde de att starta en näthandel också. Vilket de gjorde på ett väldigt bra sätt då de i dagens läge har alla de varumärken en sportfiskare kan tänka sig önskas ha tillgång till. Allt ifrån många olika klädmärken, elektronik, utrustning och mycket mer. Det har gjort så att de idag är Sveriges största sportfiskekedja, både på nätet och i fysisk butik. Men då kommer vi då till detta, d.v.s. hur läget kommer att se ut om 10 år.

För att jobba i en sportfiskebutik krävs ingen specifik utbildning, men det kan vara några egenskaper som kan vara väldigt bra att ha, och även ett stort förråd av kunskap för att kunna ge kunderna bästa möjlighet till god hjälp. Kreativitet, stresstålighet och ett glatt humör kan vara till stor nytta för ett butiksjobb i detta fall.

Inom detta yrke kan lönebilden se väldigt olika ut. Det är stor skillnad från butik till butik, hur stor butiken är och hur mycket kunder den har. Men en ganska vanlig lön kan ligga mellan ca. 25 000-35 000 kr/mån.

Många tror idag att det enbart kommer att finnas näthandel i sportfiskebranschen i framtiden, medan många också tror att de kedjor och butiker som är störst i Sverige idag, är de som kommer att vara de enda att driva fysiska butiker. Mindre butiker som finns i små städer och samhällen kommer att försvinna, då de ej kommer tjäna tillräckligt mycket pengar för att fortsätta bedriva sin verksamhet, utav den enkla anledningen att alla i Sverige handlar via nätet hos de butiker som har störst sortiment och bäst utbud på just de produkter dem söker. Det gör då att de stora butikerna konkurrerar ut de små. 

 

Källor: (1) Fiskejournalen, (2) Fisheco
Skribent
Research

Dela

Elevartikel

Helena Klouda
28 jan
Elevartikel
BILD: Creative Commons
28 jan
Elevartikel
BILD: PRIVAT
27 jan
Elevartikel
Elin Strandberg
26 jan
Elevartikel
26 jan
Elevartikel
26 jan
Elevartikel
Klara Larsson
26 jan
Elevartikel
Freja Settergren
25 jan
Elevartikel
BILD: Polly Wasshede Rosander
25 jan
Elevartikel
Emil Spennare
24 jan
Elevartikel
21 jan
Elevartikel
Christoffer Franzén
20 jan
Elevartikel
Anna Svensson
20 jan
Elevartikel
19 jan
Elevartikel
19 jan
Elevartikel
19 jan
Elevartikel
15 jan
Elevartikel
BILD: Erik Jansson
14 jan
Elevartikel
Sadaq Faisal
13 jan
Elevartikel
12 jan
Elevartikel

Redaktionen

17 okt
Professional
15 dec
Professional
07 okt
Professional
24 aug
Professional
13 aug
Professional