Dagens ungdomar

Publicerad 2021-04-22 08:43
Bild: Pixabay

”Vad har hänt med dagens ungdomar?” Är en mening som jag nog tror att alla vi ungdomar har hört någon gång i livet. Men fan ta mig vad jag håller med de äldre när orden studsar ut från deras mun, VAD HAR EGENTLIGEN HÄNT MED DAGENS UNGDOMAR? Jag kanske inte är guds bästa barn, men dum och ouppfostrad det är jag inte. Jag får kallrysningar och jag skäms för min generation när jag ser korkade ungdomar lägga ut dumma inlägg på Instagram, när ungdomar har noll respekt mot de äldre och när ungdomar inte fattar att de kastar bort sitt liv på slöseri.

Jag minns än idag en eftermiddag på lågstadiet när jag gick runt gnagandes på fingrarna och sprallig i benen för att jag visste att efter skolan så skulle jag bli upphämtad av min pappa för att sedan åka och köpa nya fotbollskort till min samling. Små pojkarna som går på lågstadiet idag, som ännu inte har växt ut ett enda hårstrå på pungen springer runt skrikandes på alla de nya könsord de precis har lärt sig, med noll respekt för de äldre i skolan och lever skollivet som om de alla vore skolans Pablo Escobar med anhängare bakom sig redo att kasta snöbollar eller hämta fritidspedagogerna ifall du så mycket som sneglar till på dem.

Jag föddes i sekelskiftet mellan de barn som växte upp med kreativiteten från deras leksaker till de barn som växte upp med en skärm fastklistrad i händerna. När jag gick i lågstadiet och såg en sjätteklassare så såg jag inte en sjätteklassare utan jag såg en stor man som jag visste att jag inte ville hamna i bråk med. Så jag betedde mig som en tönt som alla andra killarna i min årskurs och vi sa aldrig emot utan vi höll oss borta från de äldre och jag kan fan ta mig säga att jag var en stolt jävla tönt i mina yngre dagar som ett knubbigt litet barn. Medan barnen från Danderyd växte upp med silversked i mun så växte jag upp med att stoppa in metallskeden i diskmaskin och även fast jag ibland bara ville stänga ute mina föräldrars tjat så är jag tacksam för deras fantastiska uppfostran. De har aldrig varit för mesiga med uppfostran, men också aldrig varit för hårda. Jag har lärt mig en viktigt sak och det är att man alltid ska försöka vara snäll och hjälpsam för att det kommer alltid ut något positivt ifrån det och ifall det inte gör det så växer du i alla fall som människa.

För några veckor sedan, när mina kompisar spydde upp hela veckans matbuffé i taxin på grund av starkspriten de halsat, så sitter jag, mittemot, i hopp om att finna en gasmask, i ett samtal med mina föräldrar och berättar att det kan ta ett tag innan jag kommer hem eftersom jag måste släpa runt mina kompisar från Slussen till Bromma.

Jag säger verkligen inte att föräldrar har misslyckats med sina barns uppfostran när de spyr i ung ålder av starksprit eftersom jag själv har hamnat i den situationen, men skillnaden är att när det inträffade mig så ringde jag mina föräldrar och bad om att bli upphämtad för att jag vet att det var det bästa.

Källor: (1) Samuel Soler
Skribent
Tags: 

Dela

Elevartikel

8 sidor.se
12 maj
Elevartikel
OrnaW
12 maj
Elevartikel
Pexels.com
10 maj
Elevartikel
10 maj
Elevartikel
Nedzad Dzonlic
06 maj
Elevartikel
Anisa Farah
06 maj
Elevartikel
"CC-32" by Trausti Evans is licensed under CC BY 2.0
06 maj
Elevartikel
06 maj
Elevartikel
05 maj
Elevartikel
05 maj
Elevartikel
bild: sara fallenius
03 maj
Elevartikel
BILD: www.pexels.com
30 apr
Elevartikel
BILD: Joshua
29 apr
Elevartikel
29 apr
Elevartikel
29 apr
Elevartikel
23 apr
Elevartikel
23 apr
Elevartikel
23 apr
Elevartikel
23 apr
Elevartikel
23 apr
Elevartikel

Redaktionen

04 feb
Professional
17 okt
Professional
06 maj
Professional
02 feb
Professional
29 jan
Professional