Banana kill är nu slut

Publicerad 2020-11-06 13:56

Föreningen Elevkåren på Rymdgymnasiet har haft ett evenemang vid namn Banana Kill, där elever kämpar för att vara den sista som är kvar med sin Banan.

Vad är Bananakill?

Bananakill är mer eller mindre en lek som alla elever på skolan kan vara delaktiga i. Meningen med Bananakill är att man ska "döda" den person man har på sin lapp, för att sen få den personens lapp och sedan ta över deras mål att jaga. Så mer eller mindre får alla lever leka Hitman i början på varje år. Leken håller på så länge den behöver eller tills de som håller i spelet har tröttnat på att vänta och de bestämmer något.

Moa Vennerberg

Historien bakom Bananakill

Moa Vennerberg säger att hon inte kan svara på hur det blev till då hon inte var med eller hört om det. Men Moa säger att den verkar vara från 2014, då hade den inte samma namn. Den kallades först för Killergame men Moa berättar att det var i princip samma sak förutom med ett annat namn. Men det var vid 2017 man började kalla det för Bananakill, det var vid 2017 när det bytte namn och det har hetat Bananakill sen dess.

Vilka håller i det?

Det är elevkåren som håller i det och Moa är en medlem i Elevkåren och hon berättade att hela elevkåren är med och diskuterar och utvärdera över hur det har gått och alla är delaktiga. Det är 8 stycken i elevkåren och de delar upp arbetet men de utser ungefär 3 stycken som håller i själva spelen. De 3 får köpa alla bananer, vem som får vilket offer och planera själva spelen. Moa meddelar också att Bananakill är populärt ibland eleverna och att det brukar vara majoriteten av skolan som är med och deltar i spelen.

Vad tycker Moa?

Merlin Von Der Mühle

Moa tycker att spelen är roliga. Hon säger att det är lika kul att hålla i spelen som att vara med i det. Moa säger också att under alla hennes år på Rymdgymnasiet så har Bananakill varit väldigt uppskattat av eleverna och att det redan var uppskattat av eleverna sen innan hon kom dit. Men hon tycker också Bananakill ger folk lite mer koll på de andra i skolan och ibland skapar det även nya relationer.

Vad tycker Albin?

Albin var en av de 2 vinnarna år 2020. Ifrån min intervju med Albin så fick jag reda på att han inte fick någon kill alls. Han kom på delad förstaplats genom att akta sig och vara försiktig. Men han berättar att under själva spelen så var det nervöst men kul och han var lite rädd för att själv bli tagen. Men han och den andra tog aldrig varandra så att elevkåren blev trötta på det utdragna och avslutade spelen med en delad vinst. Priset delades på 2 till de olika vinnarna, men Albin hade en pakt, så Albin delade sin halva med sin kamrat. Dock meddelar Albin att om de inte hade avslutat spelen så hade det varit en 50/50 chans för de båda att vinna. Men om han slutade att tveka så hade hans chanser ökat till att ha+ vunnit.

– vara feg och överleva, sa Albin andersson.

Lite extra fakta

Moa medddelar att i år/2020 var det 38st elever som deltog och hon vet ej exakt hur det såg ut de andra åren, men det brukar vara runt hälften av alla elever på skolan som är med i Bananakill.

Källor: (1) Moa Vennerberg, (2) Albin Andersson
Bildtexter till Reportagebilder:

Dela

Elevartikel

8 sidor.se
12 maj
Elevartikel
OrnaW
12 maj
Elevartikel
Pexels.com
10 maj
Elevartikel
10 maj
Elevartikel
Nedzad Dzonlic
06 maj
Elevartikel
Anisa Farah
06 maj
Elevartikel
"CC-32" by Trausti Evans is licensed under CC BY 2.0
06 maj
Elevartikel
06 maj
Elevartikel
05 maj
Elevartikel
05 maj
Elevartikel
bild: sara fallenius
03 maj
Elevartikel
BILD: www.pexels.com
30 apr
Elevartikel
BILD: Joshua
29 apr
Elevartikel
29 apr
Elevartikel
29 apr
Elevartikel
23 apr
Elevartikel
23 apr
Elevartikel
23 apr
Elevartikel
23 apr
Elevartikel
23 apr
Elevartikel

Redaktionen

04 feb
Professional
17 okt
Professional
06 maj
Professional
02 feb
Professional
29 jan
Professional