Att dela samma Spotifykonto

Publicerad 2020-02-19 10:35

Frustrationen som uppstår när musiken pausas eller när låten du lyssnar på helt plötsligt byts ut känns i hela kroppen, eller när du trycker på den svart- gröna symbolen för Spotify och det första som dyker upp är rutan där det står att ens syster lyssnar på musik. Då tvingas du motvilligt att trycka på det lilla flygplanet som flyger iväg med ditt mobil data och kvar finns bara de fåtal låtar du laddat ned offline.

Du som känner igen detta vardagliga problem kan nog förmodligen relatera till adrenalinet i blodet som maxas på nolltid när musiken är upptagen. Känslan av hopplöshet och irritation kombineras eftersom man inte kan göra något åt saken. Ibland händer det att hjärnan inte hänger med i fingrarnas tempo och så tar man över sin Spotify ändå utan syrrans tillåtelse. Fast innanför skallbenet finns ändå en liten dos av samvete som kan kontrollera fingrarna från att skicka iväg ett argt sms till syrran om att det är min tur att få lite liv i hörlurarna. “Jag har fått en och en annan utskällning av henne så man lär sig av sina misstag så att säga”.

Personligen anser jag att musiken är nyckeln till en bra start på dagen, det bidrar till en positiv vibe. Jag tror nästan hög musik en tidig måndagsmorgon ger bättre effekt än att få “ en klackspark i baken” till att resa sig ur den bekväma sängen. Min moodboost är nödvändig då den väcker mina välutvecklade hjärnceller som hjälper mig att kunna hänga med i skolan. Då är jag på hugget när mina så kallade klasskamrater försöker idiotförklara mig, vilket de bara gör för att få bekräftelse att de ändå har lite IQ.

På bussen till eller från skolan stöter jag oftast på detta störningsmoment angående Spotify. Problem 1. Jag lyssnar på den musik jag gillar samtidigt som jag kommunicerar med mina vänner via sociala medier, framförallt snapchat som kräver 4G, då det wifi som finns på bussen aldrig fungerar. Plötsligt avbryts musiken vilket gör att pulsen börjar stiga en aning. Då har man 2 alternativ. Påbörja ett krig på distans genom ,att ta tillbaka musiken tills det väntande “samtalet” inträffar inom ca 15sek från en upprörd syster. Jag är det yngsta barnet i familjen som oftast inte har något att säga till om, alltså har min syster makten i sina händer. Då förstår ni att kriget är lika snabbt förlorat som det var påbörjat man kan jämföra det med Pearl Harbour kriget då Japan inte hade en suck att vinna över Amerika. Eller så väljer man det mer diplomatiska alternativet. Då uppstår problem 2. Isåfall tvingas medvetandet att trycka på flygplanet som flyger iväg med 4G och kontakten med omvärlden försvinner. Det man ifrågasätter då är varför de äldre syskonen har mer makt och vad har de för rättighet att styra och ställa? Men det är väl så samhället fungerar.

Såklart finns det ju positiva sidor med detta fenomen som är viktigt att upplysa om. Att dela samma Spotify med syrran ger möjligheter som andra också kan ha samma åsikt om. Premium kostnaden delar vi på, eller egentligen slutade det med att mamma betalar vårat spotify men tanken var ju ändå rättvis. Dessutom så kan vi ta del av varandras spellistor och få ett större utbud av våra gemensamma musiksmak. Det bidrar till en större möjlighet att hitta nya bra låtar även fast våra musiksmaker varierar till en viss grad.

Somliga skulle förstås säga åt mig att sluta överreagera och tänker nog att min attityd kan vara väldigt dramatisk i sådana tillfällen vilket jag håller helt med om då detta är ett typisk ilandsproblem. Visst jag bryr mig om större världsproblem och vill förändra världen till en bättre plats för allas välmående i framtiden men att stå upp för sin rättvisa är en erfarenhet som kan vara till nytta. Ex; Jämställdhet är ett ämne jag brinner mycket för då det krävs ett enormt stort mod för att kunna visa sig och göra skillnad i samhället. Linnéa Claesson är en stor förebild och profil gällande jämställdhet.

I övrigt har jag lärt mig att kunna vara passiv och analysera situationen innan jag tar ett impulsivt beslut. Att argumentera på ett överdrivet sätt är såklart inte bästa lösningen, men när ska man hålla tyst och när ska man “ha skinn på näsan”, det är frågan? . Det handlar om att våga. Så att ta diskussionen med syrran om detta Spotify- problem i nuläget kan vara en bra insats.

Dela

Elevartikel

09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
Hanna Högvall
12 sep
Elevartikel
Märta Sandfeldt
12 sep
Elevartikel
.
12 sep
Elevartikel
Vänsterpartiet
12 sep
Elevartikel
10 sep
Elevartikel
Elias Gripler
10 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
09 sep
Elevartikel
08 sep
Elevartikel
08 sep
Elevartikel
08 sep
Elevartikel
08 sep
Elevartikel
08 sep
Elevartikel

 

Redaktionen

04 apr
Professional
14 apr
Professional
13 apr
Professional
12 apr
Professional
11 apr
Professional
04 apr
Professional
12 sep
Professional
08 apr
Professional
07 apr
Professional