Allt fler verkar tro på utomjordingar

Publicerad 2019-05-22 20:30

Under de senaste åren har utomjordningar vuxit till en stor frågeställning för många människor. Finns de på riktigt? Är det de som orsakar naturkatastrofer eller dåliga händelser i jorden? Kommer utomjordningar snart att ta över jordklotet? Bor de i rymden men besöker jorden då och då? Eller befinner de sig på jordklotet i den okända platsen Area 51?

 

En del tror att utomjordningar finns, och menar att de har bevis på det. Dessutom finns det människor som tror på att de inte ens existerar över huvud taget. Folk som inte tror på utomjordningar hävdar att det är en påhitt av en vissa människor som syftar till att vi ska slösa vår tid på falsk information. För ungefär 60 år sedan började man misstänka att utomjordningar är närvarande i galaxen. Det började med astronomen Frank Drake som pekade på ett radioteleskop på West Virginias gröna bankobservatorium vid de närliggande solliknande stjärnorna Tau Ceti och Epsilon Eridani.

Enligt SvD i artikeln “Pyramidernas hemligheter – fem gåtor som gäckat forskarna” påstår faraonerna att utomjordningar har byggt deras tusen år gamla pyramider. Dock finns det folk som tror att naturkatastrofer sker varje gång utomjordningar besöker jorden med deras radioteleskop. Teknologin utvecklas, nya metoder och tekniker uppstår, men de behöver inte alltid var det bästa för att bevisa eller utforska utomjordningars existens.

Fotografiska och arkeologiska bevis för att gamla utlänningar existerade

Den egyptiska farao Faraos Akhenatas konstiga utseende har orsakat spekulationer, att han kunde ha varit utomjordisk. Han är avbildad som en långsträckt skalle och lång nacke. Kan det vara en sjukdom som de avbildade eller ett ideal? Faktum är att hans utseende i antika egyptiska hieroglyfer och statyer är annorlunda från hur andra egyptiska faraos ser ut, därför började man misstänka att han är en utomjordning.

Det ansågs att de de forntida egyptiska pyramiderna i Giza, ett av världens största arkitektoniska underverk och mysterier byggdes 2580-2560 f.Kr. En teori är att de hade främlingshjälp, som skulle ha använt avancerad teknik för att skapa dem.

Det stora gamla tempelkomplexet i Bolivia Puma Punku innehåller några av de största kända stenarna i världen, varav många väger mer än 100 ton vardera. Av detta skäl argumenterar vissa att precis som med pyramiderna måste utlänningar ha hjälpt det gamla bolivianska folket i sina arkitektoniska sysslor. Några av stenarna inkluderar också invecklad dekoration och stenverk, och det är okänt hur detta uppnåddes med tanke på den begränsade tekniken som tros ha funnits vid den tiden.

Den imponerande Moai på Påskön är ett annat stort mysterium. Vilka är de, hur byggdes de och av vem? En teori är att de representerar utlänningar som en gång hade besökt ön och att utlänningar också kan ha hjälpt till att bygga dem. En ny arkitektonisk teori hävdar emellertid att det skulle ha varit mänskligt möjligt för polyneserna att ha byggt dessa imponerande statyer minus utlänningshjälp genom att använda komplicerade rep- och lutningstekniker.

I de gamla indiska templen i Vijayanagara hittades spännande alienliknande bilder på stenarbetet. Detta inkluderar bilder av personer som flyger och främmande figurer. En forntida främmande teori är att utomjordingar besökte denna antika indiska kultur och som ett resultat visar folket deras interaktioner på sina tempel. En annan är att templen användes för att utnyttja kosmisk energi mellan utlänningar och människor.

Det finns olika gamla keramiska bitar på skärmen på Nationalmuseet i Irak i Bagdad som visar misstänkt utländska figurer på dem. Några av dessa keramiker går tillbaka till 6000 f.Kr. Och historiker är osäkra på vad eller vem siffrorna visar, de användes som bevis på den gamla utomjordiska existensen.

Finns det liv på andra platser än jorden?

Idag vet forskare att det finns miljoner, kanske miljarder planeter i universum som kan bibehålla livet. Med tanke på dessa siffror är många forskare övertygade om att det finns ett liv som finns utanför jorden. Om inte, skulle jorden vara ett vetenskapligt mirakel. Så om sannolikheten för främmande liv i universum är så hög, varför har vi inte hittat det än på jorden?
Astronanten (Martin Sahlen från Sveriges talare https://www.sverigestalare.se/talare/martin-sahlen, 2018-01-18) hävdar att det kan vara så att universum är för stort för att korsa. Det kan vara så att utomjordingarna medvetet ignorerar oss. Det kan till och med vara att varje växande civilisation är oåterkalleligt dömd för att förstöra sig, säger Martin Sahlen.

Biologer, naturligtvis, hatar all denna dumma spekulation. De påpekar med rätta att vi fortfarande inte förstår riktigt hur livet härrörde här på jorden, så hur kan vi eventuellt ha förtroende för att förutse att det finns existens eller obefintlig annanstans? Det finns några som hävdar att livet på jorden dykt upp ganska snabbt efter att de rätta förhållandena uppstod för nästan fyra miljarder år sedan, vilket var när vår planet hade svalnat tillräckligt för att flytande vatten skulle existera. Betyder det inte att det lätt kan visas någon annanstans också? Faktiskt nej. Ett statistiskt urval av en berättar ingenting. Det är ganska möjligt att biologi är en freakig lokal avvikelse, en produkt av en kemisk olycksträff så osannolik att det inte hände någon annanstans i det observerbara universum.

Area 51: Utomjordningar lever med oss

Det påstås att Area 51 är den icke-officiella benämningen på en amerikansk militärbas tillhörande USA:s flygvapen belägen i Lincoln County i delstaten Nevada på den uttorkade sjöbottnen Groom Dry Lake i Mojaveöknen cirka 200 km norr om Las Vegas.Vad som precis händer inom området 51 har lett till årtionden av vild spekulation. För alla myter och legender är det sant att Area 51 är verkligt och fortfarande väldigt aktivt. Det kan inte finnas utlänningar eller en varelser från månen som sitter inuti det här området.

- Den förbjudna aspekten av Area 51 är vad som gör att folk vill veta vad som finns, säger rymdhistoriker och författare (Peter Merlin i Popular Mechanies i artikeln The Real Story Behind The Myth Of Area 51), som har forskat Area 51 i mer än tre årtionden.

- Area 51 finns, men den är inte vad folk tror. Jag har varit på en plats som kallas så, men det är ett vanligt forsknings- och utvecklingscenter. Jag såg inga utomjordingar eller utomjordiska rymdfarkoster när jag var där, sa han enligt The Telegraph, säger en av dem är NASA-anställda Charles Bolden.

Varför är det många som blir attraherade av till sådant som inte ens vetenskapsmän kan bevisa? Att skapa myter och att locka människors uppmärksamhet är inte svårt. Vissa individer har inte kunskap om det de talar om, de publicerar och skapar fejk bilder som ser väldigt trovärdiga ut. Man ska inte lita på varje nyhet som publiceras på sociala medier, särsklid nu för tiden, då utvecklingen av teknologin gör det lättare att skapa sådant som kan lura människan. Det finns inte tillräckligt med bevis, det mesta är spekulationer som kan framställas av vem som helst egentligen.

 

page Slideshow: 
Källor: (1) Expressen, (2) Svenska Dagbladet, (3) Nyteknik, (4) Wikipedia, (5) Nyheter24, (6) illvet, (7) SvD, (8) Nt, (9) Sveriges talare, (10) Flickr, (11) Flickr
Skribent

Dela

Elevartikel

Hodon Dahir
26 jun
Elevartikel
15 jun
Elevartikel
29 maj
Elevartikel
Privat
19 maj
Elevartikel
.
16 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
.
15 maj
Elevartikel
Okänd.
07 maj
Elevartikel
04 maj
Elevartikel
04 maj
Elevartikel
28 apr
Elevartikel
Wilma Olsson
27 apr
Elevartikel
21 apr
Elevartikel
16 apr
Elevartikel
16 apr
Elevartikel

Redaktionen

17 okt
Professional
05 maj
Professional
20 mar
Professional
26 jan
Professional
26 jan
Professional