”HM är drömjobbet!”

Publicerad 2018-04-10 19:52

Stina har hittat sitt drömjobb! Hon får resa mycket inom jobbet och bestämma inredning i butikerna. Jobbet rekommenderas med ett förslag till er - Att jobba hårt i skolan och att du har en bra utbildning - men viktigast av allt är att du har energi.

Jag sitter och pratar med Stina en eftermiddag i mars och vi sitter och fikar vid deras fikarum på kontoret på h&m. Då vi får den härliga doften av bullar och kaffet, vi tycker rummet är ett väldigt trevligt rum med fina grå väggar. Och man märker att det är mycket folk som springer runt till olika platser.

Jag frågar Stina:

Foto Jacob Carlsson.

Vad är din roll i ditt arbete?

Hon svarar:

- Jag leder ett team med bl.a. arkitekter och ingenjör och tar fram inredning eller allt annat som ska finnas i våra butiker. T.ex har jag varit med och tagit fram våra skyltar så man hittar i butikerna.

Men hur länge har du från idag varit på h&m? Alltså jobbat på h&m?

- Jag har varit här i 10 års tid.

Vad var det du jobbade med innan du kom in på h&m?

- Jag jobbade innan på en reklambyrå men när den skulle läggas ner fick jag ett tips att kontakta h&m. Och mina drömjobb var Ikea eller h&m så blev jag jätte glad när jag fick veta att jag kom in på h&m och nu trivs jag jättebra här.

Stina och jag tar något att dricka vi ser att kaffe står nybryggt så vi tar varsin kopp innan vi börjar intervjun igen. 

Okej men vart är det kontoret ligger? Och hur är din lön jämfört med andra på ditt jobb? Tycker du att den är bra eller dålig?

Hon säger då:

-Jag jobbar i Mood gallerian mitt i Sthlm. Jag vet inte riktigt hur min lön är jämfört med andra men jag är nöjd. Det finns säkert dom som tjänar bättre på andra ställen men för mig är det viktigt att vara på ett ställe där jag trivs och jag har ju nu t.ex fått resa en del till t.ex USA, Korea, England och Ryssland vilket är kul. Jag kan också bestämma mycket själv till exempel kan jag jobba hemifrån om jag vill.

Kan du beskriva dag på ditt jobb?

- Då mitt jobb handlar om att se till att vi tar fram det vi ska i tid behöver jag prata mycket med andra, så vi har ganska många eftersom många är inblandade även från andra avdelningar. Till exempel har vi en inköpsavdelning som hjälper oss att beställa in ny inredning som vi vill testa eller så måste vi prata med dom som bestämmer hur kläderna ska hängas upp i butikerna.

 - Jag sitter också mycket vid min dator och svarar på mail. Jag har mkt kontakt med länder runt om i världen som kommer med frågor. Och så tar jag fram presentationer av det vi gör för att andra ska se. 

Jag vill veta mer fakta om Stinas jobb.

Vet du hur många som jobbar på h&m?

- H&m har några hundra tusen anställda och vi har många butiker runt om i världen cirka 4 500 butiker i 68 länder. 

Vi känner däremellan att vi måste ta en kopp kaffe och en bulle innan vi fortsätter allt.

När bildades h&m från första början?

- Det grundades 1947 i Västerås så det har funnits ett tag.

När jag jag har pratat med Stina ett tag så låter det som att hon tycker om sitt jobb och har bra kamrater på jobbet. Och när jag ställde frågan om lönen så tycks det vara en bra lön som hon har. Och hennes arbetstid är kring 10 timmar på vardagen och hon jobbar aldrig på helgerna. Hon jobbar ibland lite kortare dagar då hon känner för det. Hon får ledigt när det är lov och sånt.

Efter en trevlig intervju med Stina i 2 timmar så avslutas nu vår trevliga stund med ett farväl vi reser oss från stolarna och tar vår sista kopp kaffe medan vi går mot dörren ut ur rummet vi satt och pratade i. Vi känner direkt att när vi kommer ut ur rummet så blir det varmare än det var i rummet vi satt i. 

Vi kollar ut och ser att det regnar rejält utanför, men vi tänker att nu tar vår stund vi haft över och Stina går mot sin arbetsbänk då medan jag går mot utgången och ut i det kalla och regniga vädret. 

Källor: (1) Stina Steiner Carlsson
Bildtexter till Reportagebilder: (1) , (2)
Skribent
Fotograf

Dela

Elevartikel

Amalia Xhabli
17 mar
Elevartikel
Stina Burman
14 mar
Elevartikel
Warner Bros
14 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
01 mar
Elevartikel
© 1994 Castle Rock Entertainment
01 mar
Elevartikel
Omid Batoori
23 feb
Elevartikel
Brook Rushton/Sony pictures
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel
23 feb
Elevartikel
IMAGO / Cinema
23 feb
Elevartikel
BILD: Paulo
13 feb
Elevartikel
30 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
29 jan
Elevartikel
22 jan
Elevartikel
Alla, gratis bild från pixabay
11 jan
Elevartikel
11 jan
Elevartikel
25 dec
Elevartikel
19 dec
Elevartikel

 

Redaktionen

23 nov
Professional
15 mar
Professional
14 mar
Professional
06 feb
Professional
04 dec
Professional
14 apr
Professional
13 apr
Professional
12 apr
Professional
11 apr
Professional