Varför kan inte killar sminka sig utan att bli kallad bög?

Publicerad 2020-01-22 09:30

En fråga som har susat runt i min hjärna är “Varför kan inte killar sminka sig utan att blir kallad bög?”. Man tänker oftast inte på det, men det är sant. Så fort en kille sminkar sig så ska han vara bög? Smink är inte en sexuell läggning, smink är en hobby.

 

Det är många i dagens samhälle som gillar att sminka sig, och det börjar bli allt mer killar som vill sminka sig. Den där oväsentliga normen börjar bryta sig loss, om att det inte bara är tjejer som kan sminka sig. Men det finns fortfarande många homofober där ute, som inte kan acceptera att det inte bara är tjejer som använder smink. Till exempel när jag scrollar genom sociala medier kan jag ibland se killar som sminkar sig, man ser verkligen hur mycket de personerna brinner för det. Sedan kollar jag igenom kommentarer och ser några få kommentarer som säger “BÖG” och “jävlar vilken bög, som sminkar sig”, det är de personerna som tror att så fort en kille sminkar sig är han bög. Jag själv tycker att smink är något som alla kan ha, oavsett kön, det viktigaste är ju att man själv gillar det.

Att killarna ska få sminka sig utan att bli kallad bög är väldigt svårt att påverka genom ord, det kommer alltid att finnas människor som inte förstår. Men det är ändå viktigt, det finns många killar där ute som älskar smink, men inte riktigt vågar på grund av konstiga blickar, kommentarer hit och dit och kanske mobbning eller att man är rädd för att inte passa in. Det mesta sker på internet för det är där det mesta hatet sker. Varför det är så tror jag för att där vågar man skriva vad som helst eftersom att man är anonym, men i verkligheten hade den personen inte vågat säga någonting, de som skriver hat på nätet är helt enkelt riktigt fega. Skolan är en plats där det sker mycket homofobiska kommentarer och åsikter, men ingen gör något åt det och jag tror inte heller folk fattar hur allvarligt det faktiskt är.

Piqsels.com

Anledningen till varför det har blivit så här i samhället beror på massor av olika anledningar.

Till exempel på reklamer om smink och skönhetsprodukter är det nästan alltid tjejer som är med och är modeller. Men de flesta homosexuella sminkar sig faktiskt ser också att de. Men det är en stor del sminkar sig bara för att de tycker det är kul, och då tror man att ALLA killar som sminkar sig är bögar. Det är det vissa människor har svårt med, de tar helt enkelt förhastade slutsatser om hur en person väljer att se ut.

Det kan bero på hur man är uppväxt, vissa familjer följer stora normer, tidningar och sociala medier påverkar också en stor del. Våra generationer måste lära våra barn om att det inte finns något killigt eller tjejigt, killar ska få sminka sig utan att känna sig utanför och förnedrade, det ska inte vara något konstigt med det. Men det finns andra grejer också, som till exempel att måla sina naglar eller göra gelénaglar, hur man har sitt hår, hur man går, hur man pratar och vilken stil man har. Men allt detta är som sagt ingen sexuell läggning, det är saker som en människa väljer att göra för att de tycker om det.

Tags: 

Dela

Elevartikel

12 mar
Elevartikel
26 mar
Elevartikel
19 mar
Elevartikel
19 mar
Elevartikel
19 mar
Elevartikel
Karin Gabrielsson
19 mar
Elevartikel
19 mar
Elevartikel
19 mar
Elevartikel
Anonym
17 mar
Elevartikel
17 mar
Elevartikel
13 mar
Elevartikel
13 mar
Elevartikel
13 mar
Elevartikel
13 mar
Elevartikel
13 mar
Elevartikel
P.C Cast & Kristin Cast
20 feb
Elevartikel
Alice Nylander
13 feb
Elevartikel
B. Wahlströms
24 jan
Elevartikel
23 jan
Elevartikel
Foto av Sannse
22 jan
Elevartikel

Redaktionen

20 mar
Professional
26 jan
Professional
26 jan
Professional
08 jan
Professional
24 sep
Professional