Tjejer med sitt perspektiv på framtiden.

Publicerad 2018-12-07 12:13
Kanokwan Boonsuk

Masha Gordon är 17 år gammal. Hon bor i Hägersten i Stockholm. Hon bor mest med sin mamma men inte med sin pappa så mycket. Masha gillar att umgås med sina vänner men hon studerar mycket också på fritiden.

Vad gör du på fritiden?

- Jag tränar, brukar gå till gymmet, springer ute och jag umgås med mina vänner mycket. Jag tycker väl att jag pluggar en del på fritiden också för man måste plugga mycket när man går på gymnasiet. Jag gillar att handla saker och smink. Jag tycker det är kul.

Vad vill du bli om 10 år ?

- Jag tycker att det är väldigt intressant med media och radio. Jag vill jobba på tv, radio eller nyheter. Eller med någonting som påverkar samhället och politik. Då vill jag iallafall vara gift, kanske börja att skaffa familj och flytta hemifrån. Kanske flyttar jag till London i Storbritannien för att min pappa kommer från England så där är min drömplats att bo på om 10 år.

Vad tycker du om skolan?

- Jag tycker att det är bra, jag började här nyligen. Jag gick på en annan skola förut i ettan, på Solna gymnasium. Jag började här för att jag har en kompis som går i min klass som jag kände innan och jag hade lite problem med den gamla skolan med mina klasskamrater så att jag bestämde mig för att byta hit och gå med henne då och jag känner ganska många i den här klassen som jag går i. Jag tycker än så länge att det är bra här och jag tycker att det är en bra skola. Jag gillar lärana.

Hur tänker du på kärlek och kärlek i framtiden?

- Oj, det är en bra fråga! Jag tycker kärlek är fint och vacket. Det är väldigt specellt. När en person har en förbindelse till en person och jag tycker att alla bör få uppleva kärlek faktiskt, det tycker jag. Det finns kärlek på så många olika sätt. Man kan ju älska sin mamma och pappa eller älska sin partner. Så tycker jag iallafall. Det är något som alla borde få uppleva i sitt liv och jag gillar kärlek. Om jag vara gift, om jag fick barn. Jag vill ha 2 barn, först en pojke och sen en tjej, jag vill ha båda.

Vilken land gillar du? Vart skulle du vilja åka i framtiden?

- Det är svårt, det finns många ställen nu som jag vill åka till. Jag har aldrig varit i Thailand, jag tror att jag skulle åka dit någon gång. Asien är en kontinent, kanske Japan eller Kina är kul att åka till. Sen skulle jag vilja åka till Marocko eller till Madiverna. Det är så många ställen. Iallafall kanske utanför Europa, jag har varit i några länder i Europa. Det vore roligt att resa utanför Europa.

Källor: (1) Masha Gordon
Skribent

Dela

Elevartikel

Marie Silverberg Utgaard
06 dec
Elevartikel
05 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel

Redaktionen

24 sep
Professional
22 sep
Professional
22 sep
Professional
10 sep
Professional
12 apr
Professional