Rapparen ljög om sin bakgrund, nu blev han arresterad

Publicerad 2019-06-10 11:00

Den världsberömde rapparen 21 Savage arresterades för att ha döljt sin identitet under hela sin karriär. Skrällen var så stor att det blev ett skämt på sociala medier och nu har sanningen spridits på flera olika plattformar, världen över.

 

Shéyaa släpptes 12 februari 2019 men i väntan på rättegång om möjlig deportering till Storbritannien. Den var från början planerad att äga rum 9 april men blev uppskjuten på obestämd tid. Nu är frågan vad som kommer hända med rapparen, kommer han bli utslängd från tits som spridit sig världen över.

Shéyaa har stött på flera problem med lagen och han har åtalats för både droginnehav och bedrägeri. Den 3 februari 2019, två dagar efter släppet av musikvideon till hans singel “a lot”, arresterades 21 Savage av U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) för att olagligt ha överskridit tidsgränsen på sitt visum i USA. I en intervju med XXL Magazine år 2016 säger rapparen att han är från Atlanta, Georgia, USA men efter en arrest, som egentligen var riktad mot hans kusin och några andra män som var misstänkta för angrepp, så har det visat sig att han inte alls är från Atlanta och inte heller från USA. Enligt en rapport från ICE är rapparen egentligen född i Newham, London den 22 oktober 1998.

Nyheten spred sig snabbt på sociala medier och blev en skräll. Memes och skämt om händelsen exploderade på flera olika plattformar samtidigt som världen fick lära känna sanningen om hans bakgrund.

Rapparen hade flyttat till Atlanta med sin mamma när han var sju, detta efter att hon separerat med hans pappa. När 21 Savage var 12 åkte han tillbaka till Storbritannien för att gå på en nära släktings begravning. Han stannade där i en månad för att sedan den 22 juli 2005 åka tillbaka till Atlanta med ett visum för tillfälligt uppehållstillstånd. Tillståndet gick ut ett år senare och efter avslag till nytt visum bestämde sig Shéyaa att stanna på illegala villkor.

2017, i början av rapparens internationella berömmelse, sökte 21 Savage nytt visum igen men fick även då avslag. Efter det har flera anklagelser om att han har dolt sin identitet kommit upp och detta har lett till en debatterande granskning med stor uppmärksamhet av omvärlden.“Hela hans offentliga persona är falsk”, säger en talesman för ICE. Försvarsadvokaten som representerade 21 Savage bekräftar att han har stannat kvar över datumet på sitt visum som gick ut i juli 2006, men sa att han inte alls har försökt dölja sin bakgrund, och att säkerhetstjänsten hade vetat om när rapparen sökte om nytt uppehållstillstånd 2017.

Shéyaa släpptes 12 februari 2019 men i väntan på rättegång om möjlig deportering till Storbritannien. Den var från början planerad att äga rum 9 april men blev uppskjuten på obestämd tid.

Lite har hörts från rapparen efter händelsen och nu är frågan ställd; kommer 21 Savage bli bannad från "staterna"? Och isåfall, vad kommer hända med den världsberömde rapparens karriär?

Det återstår att se...

Källor: (1) 21 Savage - Wikipedia
Skribent

Dela

Elevartikel

P.C Cast & Kristin Cast
20 feb
Elevartikel
Alice Nylander
13 feb
Elevartikel
B. Wahlströms
24 jan
Elevartikel
23 jan
Elevartikel
Foto av Sannse
22 jan
Elevartikel
16 jan
Elevartikel
18 dec
Elevartikel
16 dec
Elevartikel
Jan Vašek
12 dec
Elevartikel
Manish Dhawan
12 dec
Elevartikel
Marie Silverberg Utgaard,  Mulki Mubarak
11 dec
Elevartikel
10 dec
Elevartikel
Beatrice Kihlman och Olivia Gradin
10 dec
Elevartikel
creative commends
09 dec
Elevartikel
Marie Silverberg Utgaard
06 dec
Elevartikel
05 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel

Redaktionen

26 jan
Professional
26 jan
Professional
08 jan
Professional
24 sep
Professional
22 sep
Professional