Prao på Apoteket

Publicerad 2019-09-16 20:52

 Apoteket hjärtat grundades år 2009 under namnet ApoPharm Holding AB av den överordnade organisationen ica. Här skriver folk ut recept dagligen från folk i alla åldrar men för det mesta folk som är 40+ och pensionärer. Enligt folk som jobbar där så är det bästa med apoteket hjärtat så är det miljön, inga riktigt elaka eller jobbiga personer. 

Varför apotek grundades är för att hjälpa människor med deras besvär från något litet som ett munsår till något så stort som nikotin beroende. Apoteket hjärtat är ett ställe där folk kan skriva ut sina recept dagligen, både unga men även äldre personer. För det mesta så är det folk i 40 års åldern och uppåt som kommer till apoteket hjärtat. Apoteket hjärtat är mer en statlig kommun än global eller privat. 

 Vad jag fick göra när jag praoade där, var att fronta (det är när man tar varorna som är längst bak i en av hyllorna och drar dom frammåt så de syns mer), vi fick även ta varor från lagret och lägga ut de där de saknas, om det inte fick plats med mer varor så la man dom i låderna under hyllorna. Vi fick även larma varor, då sätter vi larm på det lite dyrare varorna för dom har större chans att bli stulna. I apoteket hjärtat så jobbar man i olika skift och om man jobbar tillräckligt bra så kan man få tillägg som provision osv. När man jobbar där så måste man följa en väldigt sträng dresscode, man får inte ha på sig shorts, linnen, slitna jeans osv, så sammanfattat får man inte visa ben, armar eller mage osv.

För att jobba där som apoteksassistent behöver man ingen riktigt utbildning, det enda som krävs för att jobba där är att vara 18+ år gammal, att man ska kunna hantera många bollar i luften, att man ska vara lugn, snäll, trevlig, medgivande, hjälpsam osv. Men om man vill bli pharmaceut eller nånting större än så, så måste man gå en lång utbildning för att kunna allt en pharmaceut behöver kunna. När man börjar jobba där så får man en intern utbildning, tex hur man står i kassan, hur man frontar, hur man använder maskinen som är till att ta ut varorna från lagret. 

På just dehär apoteket så är det endast fyra tjejer som är fastanställda men det är en kille och flera andra tjejer som extrajobbar där. Vad vi också fick reda på är hur digitalismen har förändrat apoteket på ett bra sätt. Eftersom det har blivit mycket mer datorer så har det kommit in mycket mer beställningar online vilket gör det mer organiserat. Men apoteket kommer inte dö ut pga digitalsimen för att folk skriver alltid ut recept som alltid behöver hämtas ut på deras apotek, när man skriver ut recept så får det inte skickas direkt till dörren.

page Slideshow: 
  • apoteket hjärtat
Källor: (1) Jennifer och Sally, (2) apoteket hjärtat, (3) Wikipedia
Tags: 

Dela

Elevartikel

Porträtt Sandra Beijer; kollage & bakgrund Alice Nylander
18 okt
Elevartikel
Global Panorama
17 okt
Elevartikel
15 okt
Elevartikel
15 okt
Elevartikel
Alice Nylander
09 okt
Elevartikel
Alice Nylander
02 okt
Elevartikel
27 sep
Elevartikel

Redaktionen

24 sep
Professional
22 sep
Professional
22 sep
Professional
10 sep
Professional
12 apr
Professional