Petter var på vår skola

Publicerad 2019-03-22 11:45

Petter Alexis Askergren 44 år hade förelsäning på Strömstad Gymnasium den 15/02/1019 om hans liv och hans framgångar trotts att han inte alltid haft de lätt i uppväxten på grund av hans diagnoser och motivation till annat än skolan och plugg. Han vill uppmuntra andra till att de alltid finns en andra chans i livet och få folk att göra sin grej.

 

Petters föreläsning var bra och lärorik eftersom han betättade mycket om just diagnoserna dysleksi och ADHD som är väldigt vanliga diagnoser. Han pratar öppet om sin uppväxt, sina erfrenheter och hur det är att leva med dessa diagnoser och hur han hittat andra lösningar och trixs för att lyckas ändå. Han har fler än 10 musik-album. Petter berättade om hur det gick till när han började skriva låt texter och att va inne me engelska på den tiden men eftersom han hade dysleksi så hade han inte lärt sig varken att tala eller skriva språket så han skrev svenksa texter för sig själv, efter några texter så valde han att spela upp en av hans svenska hipphopp låtar för sin bästa kompis som blev posetivt överrakad och de gav även Petter bättre självförtoende som låt skrivare och rappare. Han slog sedan igenom som soloartist och har nu släppt över 11 album på spotify. Trots att Petter både har ADHD och dysleksi så har han skrivit böcker, är entreprenör, driver matkedjan KÄK och har ett eget vin och massa mer.

Vi tyckte om Petters föreläsning jättemycket man fick sig ett gott skratt, motivation och han bjöd på massa energi och tips. Vi anser att han är en bra talare och förebild för alla ungdomar. Även om hans tempo när han pratar är snabbare än när han rappar, så är han jordnära och har ett bra budskap. Vi som var på föreläsnigen, rekomenderar verkligen att gå på en av hans föreläsningar!

page Slideshow: 
Omdöme:
Källor: (1) Petter Alexis Askergren , (2) Wikipedia
Skribent
Fotograf
Research

Dela

Elevartikel

Bild: Creative Commons
16 sep
Elevartikel
29 aug
Elevartikel
09 jul
Elevartikel
07 jul
Elevartikel
Annie Håkansson och Simon Detelin Karlsson
06 jul
Elevartikel
12 jun
Elevartikel
11 jun
Elevartikel

Redaktionen

10 sep
Professional
12 apr
Professional
15 mar
Professional
31 dec
Professional
09 dec
Professional