Eleverna som laddar upp inför Bokmässan

Publicerad 2018-09-25 21:00

Elever från Angeredsgymnasiet och Hulebäcksgymnasiet bevakar Bokmässan ur ett ungt perspektiv i år. Eleverna jobbar med Mobile Stories verktyg på redaktionen i området Bootcamp i källkritik. En rad kända personer har redan anmält sitt intresse för att bli intervjuade av de unga reportrarna.

 

— Det ska bli jätteskoj, jag gillar ju böcker som det är och ser jättemycket fram emot att få vara på Bokmässan, jag är glad att jag fått den här chansen och det ska bli spännande, säger Alfred Lange, 17 år som också kommer medverka i ett samtal på scenen i Bootcampområdet som handlar om medie- och informationskunnighet som redskap för demokratiutveckling.

Eleverna täcker upp var sin dag på redaktionen, Hulebäcksgymnasiet är på plats på torsdagen och elever från Angeredsgymnasiet på fredagen.

Gymnasieeleverna kommer intervjua författare och journalister och även rapportera på plats om vad som händer på mässan. Till sin hjälp har eleverna publiceringsverktygets hjälptexter, checkfrågor och tipsartiklar från profiler inom Mediasverige – som guidar genom den publicistiska processen. 

— Bokmässan är en arena för debatt, samhällsutveckling och lärande genom läsande. De ungas röst och perspektiv är av alldeles för stor vikt för att inte ges utrymme, säger Annica Anderson, redaktör och projektledare på Bokmässan.

Den som vill veta mer om hur eleverna arbetar är välkommen att komma förbi redaktionen på området Bootcamp i källkritik. Det går såklart också att ta del av elevernas artiklar här på Mobilestories.se!

Källor: (1) Bootcamp i källkritik
Skribent

Dela

Elevartikel

Bild: Creative Commons
16 sep
Elevartikel
29 aug
Elevartikel
09 jul
Elevartikel
07 jul
Elevartikel
Annie Håkansson och Simon Detelin Karlsson
06 jul
Elevartikel
12 jun
Elevartikel
11 jun
Elevartikel

Redaktionen

10 sep
Professional
12 apr
Professional
15 mar
Professional
31 dec
Professional
09 dec
Professional