Black Panther: en cineastisk succe

Publicerad 2019-10-22 07:01
Marvel studios

"Black phanter" av Marvel studios är en fantastisk film som följer Black panther eller T'Challa som ska skydda sin stad mot en fiende som heter Erik Killmonger som försöker bli kung av Wakanda viss nuvarande kung är T'Challa. Black Panther inerhåller dessa följande genrer: Action, sci,fi och politik. I den här artikeln så ska jag analysera miljön i filmen.

I början av filmen får man lära sig att en meteorit som är gjord av vibranium har landat i Wakanda. Vibranium är ett väldigt starkt material som Wakanderna använde för att göra vapen. Medans utanför Wakanda så är det krig över hela världen. Wakanda som inte vill vara med i krigen eller bidra med ett starkt material gömmer sig med sin teknik som är mängder med år framför resten av världen, med tekniken så kan de gömma sig mitt i ingen stans utan att bli sedda.

Eftersom Wakanda inte finns i verkligheten så får man utgå för vad man ser i filmen, av det man får se så består Wakanda av höga kalla berg, djupa tropiska djungler, torra öknar och en sjön (som finns i verkligheten) Turkana, Wakanda ska också gränsa med Sudan, Kenya, Ethopia, Nairobi och Uganda.

Eftersom Wakanda är gömt så tror resten av världen att Wakanda är ett fattigt land som inte tar emot hjälp eller hjälper andra länder och medans det är sant att vissa delar av Wakanda är fattigt så är de större delarna av landet rikt och har bra infrastruktur.

Wakanda består av flera stammar som heter som följande: Jabari stammen, Border stammen, River stammen, Nakia stammen, River stammen och mining stammen. Jabari stammen är den enda stammen som inte använder vibranium. Istället så bor dem högt upp i bergen och använder trä för att bygga istället för olika bergarter eller vibranium. 

Omdöme:
Källor: (1) Imdb

Dela

Elevartikel

05 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel

Redaktionen

24 sep
Professional
22 sep
Professional
22 sep
Professional
10 sep
Professional
12 apr
Professional