Bill Farmers tweet

Publicerad 2019-05-22 18:19
OVERMENTAL

Bill Farmer, röstskådespelaren till Långben eller Goofy som man säger på engelska postade något på Twitter som fick många att börja fundera. Men det fanns många som trodde på vad som hade postats utan en extra fundering. 

Spelet Kingdom Hearts 3 släpptes för fyra månader sen och det har blivit en stor succé. Fans hade väntat på det sista spelet i "Dark- Seeker Sagan" sen företaget Square Enix först släppte första trailern år 2013. Det var inte förrän förra året vi fick reda på när spelet skulle släppas. Men innan det officiella utgivningsdatumet hade släppts var alla ivriga på att få veta när de skulle kunna köpa spelet. Det var rätt desperata tider och de minsta lilla nyheter som kom ut angående spelet började folk analysera för möjliga ledtrådar på när spelet kan släppas. Men inget slår hypen som fansen fick när Bill Farmer, röstskådespelaren till Goofy eller Långben som svenskar kallar honom skrev i en tweet att Kingdom Hearts 3 skulle släppas 2015.

Många började fundera kring hans tweet då det var konstigt att han var den som kom med nyheterna och inte spelets director Tetsuya Nomura. Det visade sig senare att denna information var falsk och fansens förhoppningar sjönk till botten. Tydligen var det företaget Square Enix som hade gått ut med att detta inte var sant och Bill Farmer raderade sin tweet och bad om ursäkt för missförståndet.

Egentligen när det gäller saker som utgivningsdatum och liknande nyheter ska man ta allt med en nypa salt om någon annan än det officiella företaget går ut med det, och många gjorde det och ställde en massa frågor till Bill medans andra läste tweeten och trodde att det var sant. Konsekvenserna kan bli seriösa men i det här fallet blev det inte värre än att många blev besvikna. Men vi måste bli bättre på att ta en stund och fundera över vad vi just läste och om det verkligen är trovärdigt.

Hur kan man göra för att undvika att bli lurad och minska fake news? Det är enkelt, sluta för det att sprida saker utan att ha kollat närmare på vad du just läst.

Källor: (1) Twitter
Skribent

Dela

Elevartikel

09 jul
Elevartikel
07 jul
Elevartikel
Annie Håkansson och Simon Detelin Karlsson
06 jul
Elevartikel
12 jun
Elevartikel
11 jun
Elevartikel
Frank van Leersum via Flickr Creative Commons.
10 jun
Elevartikel
Alice Nylander
10 jun
Elevartikel

Redaktionen