Batman the dark knight en actionfylld Hjältefilm

Publicerad 2019-10-22 07:41
wallpaperacces.com

Vem är Batman? Vad är Batman? Batman eller Bruce wayne är en multimiljonär som lever i staden Gotham city där det sker mycket kriminella grejer pga maffian som Gotham har som sprider sig. Det är upp till Batman att ta tag om maffian och stoppa de och göra Gotham säkert ifrån maffian och den kända skurken Jokern. 

Varför är Bruce Wayne så himla rik? Jo, hans föräldrar Thomas Wayne och Martha Wayne var ett par som hade extremt mycket pengar men tyvärr så blev dom mördade när Bruce bara var ett barn. Den här delen kommer ej med I The dark knight men det är bra o veta hur han är så rik. Det Bruce lägger sina pengar på är sina dräkter,bilar,vapen och mycket mer. Varför Bruce bestämde sig för att bekämpa brottslighet var pågrund av småskurken Joe chill som mördade hans föräldrar. Efter att hans föräldrar dog så tränade han sig för att bli Batman. Personen som tränade Bruce var hans trovärdige butler Alfred som har funnits med Batman hela hans liv. Maffian i Gotham har alltid varit stor men nu när den kända skurken Jokern är inblandad så blir det kaos i Gotham och då är det upp till Batman o stoppa Jokern och hans grymheter.

Batman the dark knight är en väldigt seriös och våldsam film därför att självaste Jokern är väldigt brutal och att prata kommer inte kunna stoppa honom så våld är den enda lösningen. Grejen med Jokern är ju att han tänker smart, han har bra planer men i fighting så vinner Batman lätt men pågrund av alla Jokerns planer så går det bra för han. Många av Jokerns planer inkluderar folks liv och Batmans regel som han aldirg får bryta är att han inte får döda någon eller få någon dödad och det är just dom fällorna Jokern skapar. 

Vad jag tycker är så bra i filmen är skådespelarna speciellt Jokerns skådespelare Heath Ledger men också hur dom har designat hur Batman,Two face och Jokern ser ut. Vad som också är bra är alla coola och väl timade lines som är med i filmen. Vad som verkligen gjorde filmen känd var Heath Ledger som Jokern och Heath Ledger tyckte det var så kul att han ville vara Jokern igen. Men det har ju varit några bra skådespelare till Jokern som tex Randy spears och Jack Nicholson men den bästa skådespelaren av alla är Heath Ledger som Jokern men vad är det som är så bra? Bara lyssna hur han pratar och hur han håller på att slicka sig runt sina mungipor där han har dragit sin kniv.

Do you wanna now how I got these scars? Ja det är bara en av alla bra lines som är med i filmen. Den personen som har kommit på dom och timat dom så bra är ju ett riktigt proffs på det hen gör . Jag säger inte att det är Heath som har gjort hans lines men just hur han säger dom är så bra och han lever sig verkligen in i den psykopatiska Jokern.

Själva stället som allt utspelas i är Gotham city och det har ju funnits i alla Batman filmer. Men som jag kommer ihåg Gotham så regnar det nästan alltid där men det gör det inte i the dark knight

För att Batman ska fånga Jokern så tar han hjälp av Kommissarie Gordon och Gothams icke maskerade hjälte Harvey Dent men bara för att man har goda viljor från början så behöver inte den personen alltid vara god, speciellt när man förlorar någon man älskar på grund av Jokern . Alla har nog inte vilja o vara god efter det.

Vad jag kan tycka var lite dåligt eller konstigt med filmen var just när Jokern var i fängelse. Jag menar ifall man är orsaken till massa människors liv och har begått flera brott så bodde man ju få en egen cell där man är helt isolerad från allting och just för att han inte är det så har han ju en bra plan o rymma ifrån fängelset. Filmen är 2 timmar och 30 minuter och det kan jag tacka är väldigt långt speciellt när det finns scener som jag kan tycka tar lite för lång tid än vad dom borde göra. 

Filmen börjar med att man får reda på att Jokern håller på att råna maffian och sedan så börjar han samarbeta med dom så att dom kan stoppa batman därför att sen han kom in i staden så har maffian inte riktigt vågat göra så mycket för att dom vet att Batman härjar runt Gotham.

Året filmen kom ut var 2008 och jag tycker så som många andra tycker att det är 2008 bästa film.

regissören till filmen är Christopher Nolan som har gjort många bra filmer tex Dunkirk, Batman the dark knight rises som är en uppföljare av Batman the dark knight.

Omdöme:
Källor: (1) Wallpaperacces

Dela

Elevartikel

B. Wahlströms
24 jan
Elevartikel
Leon Leyson
23 jan
Elevartikel
Foto av Sannse
22 jan
Elevartikel
18 dec
Elevartikel
16 dec
Elevartikel
Jan Vašek
12 dec
Elevartikel
Manish Dhawan
12 dec
Elevartikel
Marie Silverberg Utgaard,  Mulki Mubarak
11 dec
Elevartikel
10 dec
Elevartikel
Beatrice Kihlman och Olivia Gradin
10 dec
Elevartikel
creative commends
09 dec
Elevartikel
CC BY-NC 2.0
09 dec
Elevartikel

GMO

Marie Silverberg Utgaard
06 dec
Elevartikel
05 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel
03 dec
Elevartikel

Redaktionen

08 jan
Professional
24 sep
Professional
22 sep
Professional
22 sep
Professional
10 sep
Professional