"Allt från barnfamiljer till pensionärer och ungdomar väljer att äta på McDonalds.” - Min praoupplevelse

Publicerad 2019-10-03 06:19

Jag praoade på McDonalds i Nacka med två andra praoelever. Det gick jättebra och vi är väldigt nöjda med vårt beslut att praoa där.

McDonalds i Nacka är en privat arbetsplats som drivs av en franchisetagare och där finns det ungefär 80 anställda. Arbetstiderna varierar från fyra till nio timmar och man arbetar i skift. Eftersom att restaurangen är öppen dygnet runt är det tre skift per dygn och under de obekväma arbetstiderna får man OB. För att jobba på McDonalds krävs ingen utbildning alls och de satsar väldigt mycket på ungdomar.

När vi frågade vilka olika kunder McDonalds har svarade vår arbetsledare Johanna så här: “För det första är det viktigt att påpeka att folk som kommer till oss inte är kunder, utan gäster. Men jag skulle säga att alla kommer till oss. Allt från barnfamiljer till pensionärer och ungdomar väljer att äta på McDonalds.”

J

hanna har jobbat på McDonalds i fyra år och hon jobbar med skiftledning samt medarbetarnas uppgifter. Hon styr alltså över vad medarbetarna ska göra och arbetar lite som en chef under vissa timmar. Hon arbetar 9 timmar per pass, vissa dagar är det Johanna som har skiftet och andra dagar är det ett vanligt pass där hon blir tilldelad sin position. Det kan vara till exempel att göra pommes, hamburgare eller att stå i “beverage” där man gör drycker, kaffe, frappe, glass m.m.

Vår uppgift var att stå i “beverage” och att städa i lobbyn. Det blev väldigt stressigt vid vissa tidpunkter och vi fick verkligen känna på hur det skulle vara att jobba där. Under lunchtid och när folk hade slutat skolan och jobbet var det som mest stressigt. När det inte var lika stressigt behövde vi bla. fylla på i kylen, kaffemaskinerna eller fylla på muggar.

Källor: (1) Johanna
Skribent
Research

Dela

Elevartikel

16 dec
Elevartikel
Jan Vašek
12 dec
Elevartikel
Manish Dhawan
12 dec
Elevartikel
Marie Silverberg Utgaard,  Mulki Mubarak
11 dec
Elevartikel
10 dec
Elevartikel
Beatrice Kihlman och Olivia Gradin
10 dec
Elevartikel
creative commends
09 dec
Elevartikel

Redaktionen

24 sep
Professional
22 sep
Professional
22 sep
Professional
10 sep
Professional
12 apr
Professional